Ja toch, Niet dan! – Het Schouwburgplein

IMG_8886.CR2S
Het Schouwburgplein…. Een plein op houten planken waar fonteinen, soort van ‘banken’ en lichtmasten staan. Een plein die aansluit met Pathé Schouwburgplein, de Rotterdamse Schouwburg en het concertgebouw de Doelen. Wat is hier zo bijzonder aan?

Het oorspronkelijke architect-idee van Adriaan Geuze was om van dit plein een soort haven na te maken. Daarom is de vloer van hout (denk aan stijgers), waar trouwens ook een parkeergarage onder zit! Zo staan er ergens halverwege het plein twee ‘torens’ (uitkijktorens), die eigenlijk als ventilatiepijpen dienen. En die rode lichtmasten staan natuurlijk voor havenkranen! De bioscoop Pathé is verpakt in golfplaten, wat symbool moet staan voor een ‘pakhuis’.

Het Schouwburgplein in Rotterdam is een autoloze zone. Op het plein zijn er ook wel roestvrijstalen platen, waar wel de nodige ‘evenementen’ of ‘kunst/cultuur’ plaatsvindt. Het plein dient voor een stuk gezelligheid in de stad. Door de lange banken, kun je er heerlijk zitten en even ‘bijkomen’ of gewoon genieten van Rotterdam.

Adriaan Geuze zei over het Schouwburgplein: “Het is een plein, voor iedereen die op andere pleinen niet de plek vind die die nodig heeft.”

IMG_8888.CR2IMG_8883.CR2S

Ja toch, niet dan!
Volgende week is de Markthal aan de beurt!

Een gedachte over “Ja toch, Niet dan! – Het Schouwburgplein

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s