Ja toch, Niet dan! – De Markthal

20141002_190937kkkWat in eerste instantie een bedreiging voor de ‘reguliere markt’ bij Blaak leek, bleek uiteindelijk meer een ‘toeristische kijkattractie’ te worden. Waar heb ik het dan over? Jawel, de Markthal van Rotterdam: 96 versunits, 20 horeca- en winkelunits, 228 appartementen, 1200 parkeerplaatsen.

Waarom geen bedreiging voor reguliere markt?
Waarom is deze overdekte markt, die élke dag van de week open is, dan geen bedreiging voor de reguliere markt (twee keer per week) op het plein bij Blaak? Nou, als iemand hier zelf nog geen antwoord op heeft gevonden, nodig ik je uit om eens de Markthal te gaan bezoeken. Dan kom je er al snel achter dat een stukkie vis of een stuk kaas het dubbele kost als op de ‘reguliere’ markt. Natuurlijk zijn er ook winkelunits die andere dingen als op de markt verkopen, dan heb ik het over ‘toeristische hebbedingetjes’. Erg leuk, voor toeristen. Tóch zie je als je als ‘toerist’ in de Markthal loopt, genoeg ‘zakenmannen of vrouwen’ die daar gerust hun groente of vlees voor de week halen. Echter zit er een verdieping lager ook gewoon een échte Albert Heijn of de Tuinen.

Wat voor ‘kraampjes’ zitten er in de Markthal?
De ‘kraampjes’ worden eigenlijk meer units genoemd, aangezien het allemaal vast zit. Het ‘marktidee’ is dan, naar mijn mening, wel een beetje weg. Maar dat neemt niet weg dat er zeker wel wat verschillende aanbieders rondlopen en wat zien die units er toch fantastisch mooi uit! Zo heb je Leonidas (chocola), Donut Express, Multivlaai, Van Drunen Kaas, Rotterdamse Oude Kaas, Elballi Noten, J&S Slagerijen, YOYO! Fresh Tea Bar (op basis van vers gekookte Teas: koude en warme dranken), Churros & Sweets (Spaanse lekkernij), Snoepkraam, Van Vliet Siroopwafels, de IJssalon, Pastabar Sicily, Heavenly Smoothies, Noodlesoup & Baguette, Bakkerij Klok, Sushi Sushi en nog meer!
IMG_7545 IMG_5174

Wonen in de Markthal!
Jawel, je kunt zelfs in dit gebouw wonen! Weliswaar, is dat niet helemaal meer waar, aangezien alle appartementen (1 onder optie) nu verkocht zijn. Maar ik vroeg mij wel af hoe zo’n woning er dan uit zou zien en hoe het zou zijn om daar te wonen. Vanaf de buitenkant zie je eigenlijk niet meteen dat er zoveel woningen zitten, pas als je je op de balkons gaat focussen. Je kunt echter totaal niet in een appartement vanaf buiten naar binnen kijken, dus de privacy is zeker gewaarborgd. Ook zijn er verschillende maisonnettes en een aantal penthouses met een terrasoppervlakte van maar liefst 127 (maximaal) vierkante meter. De prijzen van deze woningen variëren dan ook zeer van rond de €260.000,- tot meer dan €2.000.000,-. Én niet te vergeten, onderin zit gewoon een parkeergarage! Helaas zijn de ‘model’ woningen nu ook verkocht, dus een kijkje nemen in een van deze woningen zit er niet meer in.

Rotterdamse architectuur
In Rotterdam komt er geen groot gebouw als het niet past bij de Rotterdamse moderne architectuur. De Markthal is een gebouw met een aparte boog, waaronder glas zit, zodat je het vanaf buiten al het mooie werk op de muren en het plafond kan zien. Ik moet eerlijk zeggen, het is écht heel mooi om te zien, vooral als de zon al een beetje schijnt en het licht mooi op de balkons reflecteert. Ook vanaf de binnenkant is het een kunstwerk om te zien en zeker met die mooi uitziende units, is het daarom zeker wel de moeite waard om deze Markthal eens gaan te bekijken van dichtbij!

IMG_517220141002_190937

Ja toch, niet dan! Volgende week gaat het over de Lijnbaan.

11 gedachtes over “Ja toch, Niet dan! – De Markthal

  • Doen! Jazeker. Ik weet niet hoe oud de kinderen zijn, maar een tochtje met de spido of met de Splashbus (Jawel, een bus die tegelijk een boot is) over het water of dineren op de pannenkoekenboot (vaart over de Maas) is altijd leuk voor kinderen. Daarnaast is de Euromast ook altijd een liefhebber (mits er geen sprake is van hoogtevrees!). Hierbij zie je toch wel een stuk van Rotterdam, maar Blijdorp (dierentuin) is natuurlijk ook super leuk voor kinderen als een stadstochtje te veel is!
   Ongetwijfeld is er nog veel meer te doen voor kinderen, maar ik antwoord nu even snel met wat in mij opkomt. 😉

   Like

 1. Mijn hemel wat een giga gebouw… en of ik het nou mooi vind weet ik nog niet eens..
  Maar natuurlijk is er een ‘markt’ voor wat duurdere producten.. Gelukkig wel anders waren er weer een heleboel marktmensen ongelukkig… Leuk logje weer! Op naar de Lijnbaan (wat het dan ook mag zijn 😉 )

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik kom af en toe in de Markthal als ik in Rotterdam ben en dan eigenlijk alleen voor de Chinese supermarkt. Woon zelf in Zeeland en daar nauwelijks een flinke toko te vinden. Deze is een uitkomst of zijn hier ook alternatieven voor, lees goedkopere zoals dat voor de andere stands telt zoals je schrijft?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s