Ja toch, Niet dan! De Lijnbaan

IMG_6446
Je loopt in een straat door Rotterdam en ziet: “winkels, boom, paal, prullenbak, winkels, winkels, boom, prullenbak, winkels, mensen, winkels, paal, mensen, winkels, mensen, winkels en nog eens winkels”. Over welke straat heb ik het dan? Dé winkelstraat van Rotterdam natuurlijk: de Lijnbaan!

Maar wat is hier dan zo bijzonder aan? Er zijn toch wel meer winkelstraten waar winkels, bomen, prullenbakken, palen en mensen te vinden zijn? Om te beginnen zijn er aan beide kanten van de straat winkels te vinden. De Lijnbaan was oorspronkelijk bedoeld om de winkels met de woningen in de stad te scheiden. Daarnaast is heel de straat een verkeersvrije zone, dus geen hindernissen met oversteken als je even snel naar die winkel aan de overkant wil. Hoe heerlijk is dat! Dan wil ik als trotse Rotterdammer ook even melden dat de Lijnbaan wel mooi dé eerste autovrije winkelzone van heeeeel de wereld is (natuurlijk zijn er ondertussen meer steden gevolgd). Uiteraard wel even opletten voor palen en bomen of dat je geen mensen omver loopt, maar dat is bijzaak.

Wat voor winkels zitten er in deze winkelstraat? Van alles! Écht van alles. Voornamelijk wel kleding en schoenenwinkels, maar dan wel van sportieve- tot kakkerstijl. Dus zin om te shoppen in Rotterdam? Dan is dit dé plek waar je moet wezen! Natuurlijk zijn er ook nog de ‘koopgoot’, beursplein, de Coolsingel en allemaal zijstraten met winkels, maar de Lijnbaan is en blijft gewoon dé winkelstraat van Rotterdam.

Deze week is het helaas een iets korter berichtje over Rotterdam, maar volgens mij is de kern wel duidelijk geworden! Volgende week is de Wilhelmina Pier aan de beurt.

Tot volgende week maar weer.
Ja toch, niet dan!

Advertentie

2 gedachtes over “Ja toch, Niet dan! De Lijnbaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s