‘Het Geheim van jouw leven’

Ik begin maar meteen met een stukje uit het boek ‘The Secret’ geschreven door Rhonda Byrne, wat ik graag met jullie wil delen. Dit is trouwens een heel mooi boek die de ‘werking van het universum’ uitlegt met betrekking tot alles in jouw leven. ‘The Secret’ of ‘Het Geheim’ wordt gezien als de aantrekkingskracht. Met deze aantrekkingskracht trek jij helemaal zelf alles aan wat in jouw leven komt/gebeurt. Dit klinkt misschien heftig, maar dit boek legt heel goed uit hoe je daar het beste mee om kan gaan en hoe jij het beste uit je leven haalt. (Aanrader dus) Het boek eindigt met een boodschap voor de lezer, namelijk:

“De aarde doorloopt zijn cirkelbaan voor Jou. De zee wisselt van eb naar vloed voor Jou. De vogels zingen voor Jou. De zon gaat op en onder voor Jou. De sterren stralen voor Jou. Al het mooie wat je ziet en het wonderbaarlijke wat je ervaart, het is er allemaal voor Jou. Kijk om je heen. Niets daarvan kan bestaan zonder Jou. Wie je ook dacht te zijn, nu weet je in Waarheid Wie Je Echt Bent. Je bent de meester van het universum. Je zult het koninkrijk erven. Je bent het leven in perfectie. En nu ken je het geheim. Moge de vreugde met je zijn!”

Misschien hier en daar een tikkeltje overdreven, maar wat ermee bedoelt wordt is dat jij en écht enkel en alleen jij zelf je leven kan bepalen. Dus leef je al een ontzettend gelukkig leven? Of maak je de laatste tijd vorderingen in je leven? Dan is het toch fijn om te horen dat je dat helemaal aan jezelf te danken heb!? En gaat het allemaal niet zoals jij had gehoopt… dan kan jij daar zelf verandering in brengen! 🙂

Xx

5 gedachtes over “‘Het Geheim van jouw leven’

 1. Je hebt gelijk. De reli’s zullen het er niet mee eens zijn, maar die zijn vaak ‘against all common sence’ (goeden daargelaten. Heel mooi geschreven…

  Like

  • Ennn laat ik daar nou net één van zijn die het er wel mee eens is! Mijn geloof heeft mij namelijk heel goed geholpen met het besef dat ik zelf verantwoordelijk ben voor mijn daden. 🙂 Sterker nog, ‘Het Geheim’ is gebaseerd op heel veel religies bij elkaar. Daar hebben ze gelijkenissen uitgehaald en als het ware vertaald naar één ‘Geheim’ voor een voorspoedig leven. Zo zien ongelovigen het universum als middel voor de aantrekkingskracht en gelovigen hebben daar God voor. Beetje kort uitgelegd zo, maar toch erg interessant!

   Like

   • Dat is geweldig, me too. In het Joodse denken gaan geloof en daad hand in hand. Het is dus niet ‘geloven alleen’, maar het Hebreeuwse woord ‘Dawar’ is tegelijkertijd ‘woord en daad’. Zelf zit ik ook in zo’n proces, dus Check!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s