Wijsheid van Buddha

Buddhahh“Rule your mind or it will rule you” -Buddha

Hiermee bedoelde hij dat je je eigen gedachten onder controle moet houden. Natuurlijk kun je niet kiezen wat er in je gedachten binnenkomt, maar je kunt deze gedachten wel sturen! Krijg je een negatieve gedachte als je bijvoorbeeld even in een dipje zit tijdens het leren en denkt “Ik kan dit toch niet”, stuur die gedachte meteen weg! Haal alleen het goede binnen, maar laat je gedachten ook niet te veel bij het goede afdwalen. Focus je op waar je mee bezig bent en probeer de concentratie hiervoor vast te houden door alles wat niets met deze handeling te maken heeft niet in je gedachten te laten komen. Jij bent de enige die macht over jouw gedachten heeft, laat deze gedachten jouw leven niet beheersen.

(iDee staat uiteraard voor Inspiration Dee)

Xx

~Deeserve it

Een gedachte over “Wijsheid van Buddha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s