iDee: Geef betekenis aan je leven

“You gotta stand for something or you’ll fall for anything” –The Script

Vertaling: “Je moet ergens voor staan of je zult overal voor vallen”
Dit is een quote uit het nummer ‘Fall for anything’ van The Script, erg mooi nummer met een hele goede boodschap:
https://www.youtube.com/watch?v=izIiNr72b0w

Mijn boodschap aan jou: Kies doelen in je leven. Ontdek waarden en normen die voor jou belangrijk zijn om na te streven. Wees zeker van je standpunten en probeer zoveel mogelijk jezelf te blijven. Zeg geen ja als je het er niet mee eens bent en durf voor jezelf op te komen. Anders zullen anderen hiervan misbruik kunnen maken en je meeslepen in een leven die jij niet wil volgen. Laat je niet gebruiken! Ook al stel je hiermee anderen teleur en ook al zijn er op dat moment geen mensen die het met jou eens zijn. Weet wat goed is en laat je niet overhalen.

Hierover zong Dappy (Britse zanger): “People only use you, when you let them”, of terwijl mensen gebruiken je alleen wanneer je het zelf toelaat. Voorkom dit! In hetzelfde nummer (met als titel ‘Good Intentions) zingt Dappy ook: “Label me out before you label me the bad one”. Misschien maak je soms keuzes om anderen een duwtje in de goede richting te geven of probeer je uit een situatie te komen waar je eigenlijk nooit in wilde belanden en wordt je nu daarop afgerekend, dan zal het zeker even duren voordat je jezelf heb teruggevonden, maar grijp deze kans! Als je eenmaal een leven leeft waar je zelf achter staat, zal je hier achteraf geen spijt van hebben.

Maar als je nu niet in een moeilijke situatie zit, kun je dit ook voorkomen. Luister eens naar dit nummer van Dappy en ik weet zeker dat jij die ‘man overboard’ niet wil zijn! Deze ‘man’ waarover hij zingt, heeft waarschijnlijk (naar mijn interpretatie) geen goed leven gehad en is met de verkeerde mensen omgegaan. Toen besloot hij het goede pad op te gaan en niemand uit de ‘goede’ wereld vertrouwde hem nog en zijn goede bedoelingen werden niet meer serieus genomen. Ik hoop dat dit een motivatie is om achter je keuzes te blijven staan in jóuw leven!

~Deeserve it

2 gedachtes over “iDee: Geef betekenis aan je leven

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s