De Experience: Museum Media Beeld & Geluid

Mochten er mensen zijn die zich afvroegen waarom ik vorige week in Hilversum was (volgens de laatste Lach van Vrijdag), dan zal ik daar nu een antwoord op geven. Ik had namelijk twee excursiedagen tijdens mijn introductieweek van mijn opleiding, waarbij ik een dag naar het BDU en het Nederlands Dagblad ben geweest en een dagdeel naar Hilversum ging om een kijkje te nemen in het museum van Media Beeld & Geluid. Over het laatste wil ik even wat vertellen.

Het eerste gedeelte was een rondleiding door het fascinerende gebouw. Overal waar ik omhoog keek zag ik gekleurde ramen of glaswerk met mensen uit de media erop (de Wall of Fame). Best indrukwekkend om te zien, maar die uitleg over hoe het gebouw is gemaakt en waarom had allemaal van mij niet zo uitgebreid gehoeven. Datzelfde geldt voor waar al het oude beeld en geluid werd opgeslagen en alle ‘kamertjes’ verder in een ijskoude kelder van de -6e verdieping. Maar ach, achteraf is het zeker wel een ervaring om dit allemaal te hebben mogen gezien.
IMG_8871 IMG_8872 IMG_8906

Hierna mocht ik samen met de groep de Experience gaan ontdekken. Wat is dit dan precies? Het is een en al zelf ervaren hoe het voelt om deel uit te maken van de media.  Samen met wat klasgenoten heb ik een rondje gelopen in het museum en soms actief wat gedaan. Alles gaat over beeld en geluid (duhh), dus mochten we bijvoorbeeld zelf de autocue als ‘professionele nieuwslezer’ oplezen voor het nieuws, de stem van Animal Crackers wezen, aan een muur (dat eigenlijk gewoon de grond was) hangen voor een foto, een achtervolgingsscène naspelen in een auto, door een deur wandelen alsof we popidolen waren en ga zo maar door. Dit was een erg leuke ervaring. Zeker als student journalistiek!
IMG_8907

~Deeserve it

Een gedachte over “De Experience: Museum Media Beeld & Geluid

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s