De Lach van Vrijdag – De ‘Stortdouche’

Ik loop weer eens een trein binnen en scan snel de wagon om te zien of er ergens nog een plekje is. Ik zie veel bezette plekjes, maar als ik even verder loop kan ik toch nog ergens zitten. Zo’n tien minuten nadat de trein vertrokken is beginnen er twee personen die tegenover elkaar zitten met elkaar te praten. Ik heb geen flauw idee of ze elkaar kennen, ik ving dit gesprek halverwege op aangezien ik mijn oordoppen in had. Ik hoorde: “maar in het hotel zat wel een stortdouche”, waarna ik mezelf afvroeg wat de aanleiding hiervan was. Maar goed, het gesprek ging verder: “Eigenlijk houd ik niet zo van zo’n douche. Het is alsof het water niet op mij valt, maar zo langs mij heen valt.” Wat de ander vervolgens nadrukkelijk bevestigde en er nog iets aan toevoegt: “In mijn vorige huis had ik zo’n stortdouche, nu niet meer. Ik mis het ook niet, want meestal stap ik onder de douche, boen ik mezelf met water en zeep, spoel ik me even af en dan ben ik alweer klaar.”

Ik kijk even om me heen of ik de enige ben die aan het mee luisteren is… Ik zie niemand opvallend meekijken, dus probeer onopvallend mijn mobiel te pakken. Het gesprek naast me is nog steeds aan de gang: “Toch kan het gevoel van zo’n stortdouche soms wel lekker zijn hoor. Als je de tijd heb dan natuurlijk.” waarop de ander weer antwoord: “Samen is natuurlijk wel lekker, maar mijn vriendin houdt er ook niet zo van”. Na deze laatste zin heb ik echt moeite om niet in een bulderende lach uit te barsten. Ik probeer mijn lippen stevig op elkaar te houden en kijk naar het scherm op mijn mobiel en doe net alsof mijn mondhoeken omhoog staan door een ‘grappig’ berichtje van iemand.

“Maar een gewone douche is toch ook wel hartstikke fijn als je die kan verstellen tot een harde straal”, was de zin waarbij ik mijn mondhoeken echt niet meer onder controle kon houden. Gelukkig hoorde ik toen de intercom aangaan met de aankondiging voor het volgende station waar ik zou moeten overstappen. Ik pak snel mijn spullen bij elkaar en weet niet hoe snel ik naar de hal moet lopen… Dit was überhaupt de eerste keer dat ik de term ‘stortdouche’ hoorde ‘en dan gelijk zo’n 30 keer in een gesprek én wát voor gesprek…. Wauw.

lach vrijdaghahahhahahha

Ben jij getuigen geweest van een ongemakkelijke situatie, blunder of gênant moment of heb jij zelf iets ‘doms’ gedaan? Stuur dit dan naar Deeserveit@gmail.com en misschien maak jij dan volgende week wel iemands dag goed door jouw situatie! (Ik vermeld geen namen, dus het is geheel anoniem)

~Deeserve it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s