Zo laat jij je dromen uitkomen!

“Keep your eyes on the stars and your feet on the ground” -Theodore Roosevelt

Blijf dromen, volg je ambities en focus op je doel. Maar laat je er niet in meeslepen, blijf jezelf continu afvragen of dit jóuw doel is. Sta sterk in je schoenen, wees je bewust van hoe je je ambities wil waarmaken en maak een plan. Dromen worden nou eenmaal niet vanzelf werkelijkheid.

Hoe maak jij jouw dromen waar?
Jij bent namelijk de enige die jouw dromen kan laten uitkomen. Dit kan je doen door niet te moeilijk te denken, houd het vooral praktisch en richt je op het vrijgevige. Focus op een doel en beeld je in hoe het eruit ziet als je deze hebt gehaald. Ondertussen doe je elke dag maar één ding wat kan bijdragen aan het bereiken van jouw droom. Denk vooral niet aan alles wat je nog moet doen om bij de top te komen. Doe het stap voor stap. En als je dan een keer valt, sta gelijk weer op zodat niemand over je heen kan lopen. Het is ook weer niet de bedoeling dat je verder loopt en vervolgens vergeet dat je bent gevallen, want juist die val acties zijn de momenten waarop jij iets hebt geleerd en dús een stapje verder bent gekomen om jouw droom waar te maken!

Ervaring is een must!
Iemand die nooit fouten maakt, mag dan misschien snel bij zijn einddoel zijn, maar degene zal niet kunnen vertellen waarom iemand iets niet of juist wel moet doen om iets te bereiken. Uiteindelijk haalt degene wel hetzelfde doel, maar is waarschijnlijk ook minder opgelucht en trots als iemand die heel veel moeite heeft moeten doen. Ervaring is een van de belangrijkste dingen die je moet ondergaan om aan het einde van de weg te komen. En die ervaring doe je op door aandacht te besteden aan alle aspecten van een proces. Vraag je dus tijdens je reis af wat er fout ging, wat er goed ging en hoe dit zo is gekomen? Op deze manier reflecteer je jouw keuzes en leer je met allerlei situaties om te gaan.

Ervaring is dus een must. En het is toch ook wel fijn als je kunt uitleggen welke keuzes en obstakels ervoor hebben gezorgd dat jij op de plek bent aangekomen waar je naartoe wilde.

Reminder: Rome is ook niet in één dag gebouwd!

Liefs, Dee

~Deeserve it

Advertentie

Een gedachte over “Zo laat jij je dromen uitkomen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s