Ontsnapte panda verkent Rotterdam

IMG_8153De rode panda was blijkbaar niet zo blij met zijn nieuwe verblijf in Blijdorp. Zondagochtend is hij namelijk uit de dierentuin weggelopen richting het centraal station in het centrum van Rotterdam. Het treinverkeer heeft enige tijd stil gestaan, omdat de rode panda op het spoor zou lopen. Dit bleek echter na een tijdje toch niet het geval te zijn.

Vorige week zondag verhuisden de rode panda’s in Diergaarde Blijdorp naar een nieuw verblijf. Deze plek is speciaal voor de panda’s gebouwd in het Azië-gedeelte, waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Het AD meldde toen dat de woordvoerder van de ‘Blijdorp-fanclub’ liet weten dat Blijdorp een speciale band met de rode panda’s heeft. Hij zei: “De diergaarde coördineert het wereldstamboek en het wereldwijde fokprogramma van deze soort. De Vrienden zijn er dan ook trots op een prachtig verblijf voor deze bedreigde diersoort, die oorspronkelijk in Azië leeft, te kunnen bouwen” Daar dacht deze rode panda hoogstwaarschijnlijk heel anders over.

Al snel zorgde dit nieuws voor hilarische commentaren via social media. Zo had de rode panda binnen no-time een eigen twitteraccount: @RoffaPanda.
Roffapanda1 Roffapanda2

De rode panda is volgens verschillende bronnen niet gevaarlijk. Hoe de panda heeft kunnen ontsnappen, is onduidelijk. De verzorgers zijn nog steeds op zoek naar het beestje om hem weer naar zijn verblijf te brengen. Mocht iemand deze panda ergens tegenkomen, wordt degene vriendelijk verzocht contact op te nemen met de politie.

~Deeserve it

2 gedachtes over “Ontsnapte panda verkent Rotterdam

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s