MusicMonDay: ‘Imagine’

“Imagine there’s no heaven. It’s easy if you try. No hell below us, above us only sky. Imagine all the people, living for today,” iedereen kent het nummer nog en iedereen zingt het lied weer volop mee. Zou het komen door de onbekende man in Parijs die na de aanslagen op zijn piano het nummer speelde? Dat zou kunnen… En door sociale media die vervolgens oproepen om het nummer naar de eerste plaats te stemmen in de top 2000? Dat zou kunnen…

Het maakt voor mij niet uit hoe het nummer weer in de media terecht is gekomen, het maakt mij niet uit waarom iedereen het nummer weer luistert, het gaat er mij om dát het nummer weer beluisterd wordt. Waarom raakt mij dit? Omdat het toch aangeeft dat er nog wel een aantal mensen zijn in deze wereld die ‘hoop’ hebben. Ja, er zijn écht genoeg mensen die dromen van een wereld waarin iedereen in vrede met elkaar kan leven. Ook al lijkt dit misschien totaal onbereikbaar, iemand kan een ander steunen door alleen al te laten blijken dat degene niet de enige is die ‘hoopt’.

“I hope someday you will join us,” zou een statement kunnen zijn naar alle mensen die (nog) geen hoop hebben op een vredevolle eenheid in deze wereld. Prachtig, dat dit nummer tot nummer één is gekozen in de top 2000.

Ik deel alleen wel de versie van Emeli Sandé met jullie. Dit vind ik persoonlijk een erg mooie cover.

~Deeserve it 

3 gedachtes over “MusicMonDay: ‘Imagine’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s