Ja toch, Niet dan! – Kijkje in de werkzaamheden van de Rotterdamse politie

rdampolitie
De Rotterdamse politie is al een aantal jaren actief op sociale media. Verschillende districten, zoals Noord en Oost, hebben een eigen account op onder andere Twitter en Facebook. Daarbij publiceren zij filmpjes, gemaakt met een GoPro onder het motto #PRO247. Hun doel hierbij is om de burger een kijkje te geven in het werk dat zij doen, om zo de onderlinge band tussen politie en burger te versterken.

Het filmpje hieronder is gemaakt door middel van een GoPro-camera. Het is een verslag van een melding die zij hebben afgehandeld. Hierbij krijgt de kijker een inzage in hoe de politie bij dit soort meldingen te werk gaat. Zelf vind ik het zeer interessant om te zien. Ik vraag me wel af of het écht de taak van de politie is, aangezien ze er nu ‘goed’ uitkomen en in andere gevallen vraag ik me dan af wat er vóór en na de tijd is gebeurt dat de politie aanwezig was… Daarbij is verslaggeving misschien meer een taak voor de journalist, de politie staat namelijk niks voor niks op afstand van de bevolking. Het zou kunnen uitlopen tot andere reacties naar de politie: in plaats van “Oh shit, politie” wordt het misschien “Ach, het is de politie maar” met als gevolg dat de autoriteit naar verloop niet serieus meer wordt genomen. Maar goed, ik voelde me verplicht om deze gedachte vanuit journalistiek oogpunt te delen, maar ik denk dat dit uiteindelijk wel mee gaat vallen. De politie heeft namelijk gewoon een controlerende taak die zij zeker serieus nemen en dus zullen ingrijpen waar het misgaat.

Uit mijn Rotterdamse oogpunt vind ik het een super tof plan! Dit is nog eens wat anders dan die programma’s als Wegmisbruikers. Dit gaat echt over hoe de dagelijkse meldingen van burgers worden afgehandeld door de politie. Ik vind het bovendien buitengewoon prachtig om te zien met hoeveel passie de politie hun werk doet. In het verslag hieronder (24 december 2015 gepubliceerd, aantal maanden geleden gebeurt) zie je dat de politie een melding krijgt van een man die een jongetje alleen op straat vond. Vanaf het moment dat zij die melding krijgen zie je vervolgens hoe zij dit aanpakken, de ouders inlichten en de melding vervolgens helemaal afhandelen. Ik zeg, zeker het kijken waard!

Ja toch, Niet dan!

~Deeserve it

Een gedachte over “Ja toch, Niet dan! – Kijkje in de werkzaamheden van de Rotterdamse politie

  1. Ik ben een enorme fan van hun YouTube-kanaal! Ik denk ook dat het een eerlijk inzicht geeft zonder het oppoetsen van hun imago. Je ziet de beelden zonder extra commentaar die alles beter doet uitschijnen dan het is. (En ik geloof nog steeds dat de politie het niet slecht met je voor heeft als je zelf niks misdoet…). Het is verhelderend om de verschillende taken van de politie mee te kunnen/mogen maken vanop de “eerste” rij! 😀

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s