MusicMonDay: Zayn Malik’s weg naar soloartiest

In 2010 deed hij een soloauditie voor X-Factor in het Verenigd Koninkrijk. De jury vond hem helaas niet sterk genoeg om soloartiest te worden. Simon Cowell stelde voor om van hem en vier andere jongens een boyband te maken. Al deze jongens waren alleen nog niet sterk genoeg, maar Simon zag potentie in hun alle vijf en bundelde dus al hun sterke punten samen tot een geheel. Mét enorm veel succes! Ik geloof dat niemand tegenwoordig nog vraagt: “One Direction, wat is dat?”

Vijf volle jaren met verbazingwekkende records, meerdere albums, uitverkochte concerten en miljoenen fans hebben deze jongens onder hun naam gezet. Maar toen kwam er een plottwist. Zayn Malik hakte een knoop door en stopte met One Direction. Waarom?

Wat waren de roddels en wat was de échte reden?
In het begin waren er veel geruchten dat hij stopte om meer tijd vrij te hebben voor zijn – toen – verloofde: Perry Edwards. Dit bleek niet waar te zijn. Ook gingen er geruchten rond dat hij klaar was met de paparazzi en al het ‘beroemde’ gedoe. Ook dit bleek niet waar. Zayn tweette dat hij eigen muziek wil maken. Deze muziek zou totaal niet aansluiten bij dat van One Direction. Niks blijkt minder waar, gezien zijn eerste solosingle.

Zayn verklaart zich nader in interview
In een interview van Apple Music vertelt Zayn dat hij nooit in een band heeft willen zitten en dat hij nooit de muziek heeft gemaakt die hij echt wilde maken. Waarom stemde hij dan in met Simon’s voorstel zouden mensen zich afvragen? Omdat het op zijn pad kwam. Op dat moment was het voor hem niet mogelijk om soloartiest te worden. Hij wilde wel muziek maken, dus stemde hij in.
https://itunes.apple.com/us/post/idsa.e7f56cd4-c5e2-11e5-9d2e-178f44ebc439

Is de kritiek terecht?
Media geven Zayn veel kritiek. Hij zou One Direction hebben ‘verraden’ en hen zelfs ‘een trap na hebben gegeven’ met zijn uitspraken, volgens onder andere RTL Boulevard. Deze kritiek is niet terecht. Alle vijf de leden van One Direction hebben soloauditie gedaan, alle vijf hadden ze dus niet de droom om in een band over de wereld te touren. Waarom wordt Zayn dan veroordeeld als hij dit naar boven haalt? Ook zegt hij hartstikke eerlijk dat hij nu muziek wil maken dat écht van hem komt en dus bij hem hoort. Hij wil meer zichzelf zijn en daarmee geeft hij juist een voorbeeld van wat iedereen zou moeten doen: zichzelf zijn. En daar hebben mensen kritiek op…?

‘Fans will always be fans. Otherwise, they are no fans’

Wat heeft zijn keuze uiteindelijk opgeleverd?
In eerste instantie waren alle fans van One Direction: directioners, in shock. Maar zodra bekend werd dat hij niet stopte met muziek maken en solo verder wil, draaide de meeste directioners bij. Ze zijn nog altijd fan, van zowel One Direction als Zayn Malik. Natuurlijk zullen er enkelen zijn die Zayn het kwalijk nemen dat One Direction een break heeft ingelast en zijn solomuziek helemaal niks vinden. Maar uiteindelijk tellen de meningen van zijn fans, de mensen die hij inspireert en waar hij muziek voor maakt toch het zwaarst. Daar kan alle mediakritiek echt niet tegenop. Op dit moment is Zayn bezig met zijn eerste soloalbum genaamd Mind Of Mine. Zijn eerste single heet Pillowtalk en deze is afgelopen vrijdag uitgekomen.

Eerste solosingle en opkomend album
Pillowtalk is totaal anders dan wat iedereen van One Direction gewend is. De tekst is dieper en er zit meer een R&B stijl in. Wat kunnen we van de rest van het album verwachten? Soortgelijke R&B en Soul. Persoonlijk vind ik het een geweldig mooi nummer en ik heb echt respect voor Zayn zijn keuze. De boodschap van het nummer komt over, hij vertelt echt een verhaal en het raakt. Het klopt gewoon, chapeau. In het interview heeft hij het ook nog even over het nummer ‘She’, dit is meer een partytune. Het nummer ‘Wrong’ heeft hij als een rap geschreven (ja, écht!). Dus er zit wat variatie in Zayn’s nieuwe album! Én hij heeft het al over mogelijke concerten gehad!

Dussss dit is de reden waarom Zayn Malik solo ging:

 

~Deeserve it

Een gedachte over “MusicMonDay: Zayn Malik’s weg naar soloartiest

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s