Hoe meer je waarmaakt, hoe beter die droom in zicht komt

Elk verhaal kent zijn kanten. Het is aan de luisteraar welke kant het meest geloofwaardig klinkt. Zo kent elke plek op aarde verschillende verschijnselen. Het is dan aan degene die kan zien welk verschijnsel zijn aandacht krijgt. 

Soms word je door een plaatje getrokken, dan denk je: “Goh, dat is me mooi!” Soms word je door een plaatje geraakt, dan denk je: “Goh, dat is heftig!” Soms zegt een plaatje je niets, dan denk je: “Val mij er maar niet mee lastig!”

Wegen staan niet altijd open. Dat is maar goed ook. Een mooie zonsondergang met honderd verschillende kleuren zie je ook niet elke dag. Toch is het mooie er altijd. Het is alleen niet altijd zichtbaar. Maar zodra je die dooie bomen wegdenkt, de wolken weg ziet trekken en de zon op je gezicht voelt vallen, dan besef je ineens: “Hé, was de zon er altijd al?”

Zo gaat dat met veel meer dingen in het leven. In jouw hoofd teken je een ideaalbeeld van de dingen die jij zo wenst te zien. In werkelijkheid zien die dingen er heel anders uit. Er ligt een laagje stof op, iemand anders zet een hek voor jouw voordeur neer of er liggen nog een hoop boeken voor je klaar die jij moet lezen voordat jij jouw ideale droombaan kan waarmaken.

Het is niet erg, als je even niet een zuiver plaatje hebt. Het is niet erg dat jij je dromen nog niet hebt waargemaakt. Het is niet erg dat het nu niet lukt. Zolang je af en toe de stof maar weghaalt, een sleutel van het hek voor jouw voordeur hebt en af en toe eens een bladzijde uit dat boek leest.

Kijk maar naar die boom met dooie blaadjes voor dat prachtige water waar de zon in spiegelt. Die dooie blaadjes zullen op een gegeven moment van de boom afvallen. Hierdoor is een stukje van het mooie water beter zichtbaar geworden. Zo gaat dat ook met dromen. Hoe meer je een stukje van jouw droom waarmaakt, hoe beter die in zicht komt.

Liefs, Dee

~Deeserve it

 

4 gedachtes over “Hoe meer je waarmaakt, hoe beter die droom in zicht komt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s