Gedachte bij 5SOS-concert: “Ooit was ik zo’n diehard fangirl”

In een enorme zaal houden duizenden mensen de zaklamp van hun smartphones omhoog. Iedereen zingt uit volle borst mee en focust zich op wat er daar –  helemaal vooraan – gebeurt. Achter mij gillen wat meiden. “Au, mijn oren!” Maar dan besef ik.. dat ik een van die meiden had kunnen zijn.. een aantal jaar geleden.

Hoe heerlijk is het dat je een ruimte met zo gigantisch veel mensen mag delen die van dezelfde muziek houden? Die vraag duikt telkens weer opnieuw in mijn hoofd op wanneer ik bij een concert ben.

Herinneringen
Gisteravond mocht ik aanwezig zijn bij het concert van 5 Seconds of Summer. Anders dan voorheen leefde ik dit keer minder naar het concert toe. (Voor degene die het niet weten, toen One Direction opkwam was ik een échte diehard fan die geen dag zonder hun muziek én leven kon) Aan de ene kant maakte dit het concert iets minder speciaal, maar aan de andere kant had ik het niet willen missen omdat het herinneringen oproept die ik niet wil vergeten.

Diehard Directioner
In mijn diehard-periode heb ik de gekste dingen mogen meemaken waarvan ik op dat moment té gelukkig werd. Zo heb ik bijvoorbeeld voor verschillende acties samen met een vriendin:
-Alles eraan gedaan om op 5 oktober 2011 (toen begon het allemaal) naar  een signeersessie van One Direction in Amsterdam te mogen (Ja, dat is gelukt! De handtekeningen staan nog steeds ingelijst op de kast)
-Een spandoek omhoog gehouden voor de Erasmusbrug in Rotterdam voor een fotowedstrijd voor concertkaartjes
-De buitenkant van een huis versierd… in teken van ‘OneDirectionstraat’ (Ja, je leest het goed. Voorbijgangers stonden een paar minuten stil…)
-Naar Londen gevlogen voor een concert
-Naar Duitsland geweest voor een concert (als oranjehooligans tussen de duitsers zonder schaamte..)
-Naar Schiphol Airport geweest om One Direction uit te zwaaien
En zo kan ik nog even doorgaan… Het komt erop neer dat One Direction een deel van mijn leven was. Ik had geen makkelijke tienerjaren, dus hun muziek en filmpjes leidde mij van alle problemen in mijn omgeving af. Dat hielp, ik was altijd vrolijk als ik naar ze luisterde. Wat nog meer hielp, was de interactie die zij met hun fans hadden: alsof ze één van ons waren: óók een tiener met vragen over het leven.

IMG_3673

5 SOS 
Nu weer even terug naar het concert van 5 SOS. Ik was bang dat ik niet alles zou kunnen meezingen, maar dat viel uiteindelijk gelukkig reuze mee. Ze zongen hun bekendste (en mooiste) nummers. Wat ik wel wil benadrukken, is dat 5 SOS totaal niet te vergelijken is met One Direction. 5 SOS is een gehele band (iedereen speelt een instrument) waarin ieder lid ook nog zingt. Bij One Direction zingen ze allemaal (en een speelt af en toe gitaar).

5 SOS gebruikt het hele podium goed. Op de schermen zijn live-beelden van het concert te zien. Het geluid klinkt ook zoals het hoort en ze maken ook nog eens mooi gebruik van gitaar- of drumsolo’s. Af en toe maken ze een praatje en begint de zaal luid te joelen. De interactie met het publiek zit wel goed. Zeker toen ze even “She can speak Dutch (in plaats van French)”,”Ziggo, ziggo, ziggo dome” of “Hot Damn Amsterdam” zongen.

Achter mij stonden wat meiden die íets te hard gilden.. Nu weet ik ook hoe het is als je naar een concert gaat en zelf niet zo’n diehard fan bent. Mijn oren suisden een lange tijd na toen het concert was afgelopen. Maar, ik had het níet willen missen én ik vind het mooi om te zien dat er nog steeds fanacties (zie filmpje hieronder) georganiseerd worden door de diehard fans! #nostalgie

https://www.instagram.com/p/BFr4RHyuI0g/?taken-by=deborahdemeijer
Liefs, Dee

~Deeserve it

 

Een gedachte over “Gedachte bij 5SOS-concert: “Ooit was ik zo’n diehard fangirl”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s