Kleur je zen, werkt dat?

Mijn creatieve geest is eigenlijk altijd wel op dreef. Zo kreeg ik  vorige week opeens zin om zo’n kleurboek voor volwassenen uit te proberen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik bestelde het kleurboek ‘Happi-Colors’, een special van Happinez. En ben nu lekker aan het kleuren. Niet omdat het moet, maar omdat het kan.

Op de voorkant van het kleurboek staat: ‘Kleur je zen’. Het wekte bij mij hoge verwachtingen op, dus ik ging eens bij mezelf peilen of ik mij door het kleuren echt zo zen zou voelen.

IMG_4713.jpg
En wat blijkt? Het werkt werkelijk rustgevend. Ik voel me vrij als een vogeltje wanneer ik kleur. Ik mag helemaal zelf de kleuren kiezen, ik hoef de lijntjes niet meer te zetten, ik mag zelf bepalen hoelang ik ermee bezig ben en het eindresultaat is een kunstwerkje apart. Heerlijk toch?

Wanneer ik mijn potlood oppak en over het papier schets, dansen de kleuren tevoorschijn. Het kind is bij mij duidelijk naar boven gekomen. Kleuren betekent eigenlijk: zorgeloos even tot jezelf komen en genieten van alle kleuren van de regenboog. Zo’n kleurboek is een échte aanrader dus.

Liefs, Dee

~Deeserve it

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s