Sfeervolle kroonluchters en het topje van de Grote Kerk in Dordrecht

Ik adem even diep in. Voor me zie ik een muur op me af komen. Naast mij zie ik links nog een muur en rechts een opening omhoog. Ik voel dat mijn benen zwaar worden. Ik adem uit. Nog maar zo’n honderd traptreden te gaan. Eenmaal boven was het, het zeker waard. Wat een mooi en ver uitzicht vanaf de top van de Grote Kerk in Dordrecht. En gelukkig had ik mijn camera bij me om het een en ander vast te leggen. Kijken jullie mee?

Het eerste wat opvalt als je de Grote Kerk binnenloopt, is het orgel met de enorme kroonluchters die ervoor hangen. Het geeft weer hoe groot de kerk is, maar het bepaalt ook zeker de sfeer.


Na 275 treden, kun je op de top van de Grote Kerk belanden. Het kost even wat energie, maar daar krijg je wel een prachtig uitzicht voor terug.
monumentendag_dordrecht_2016-11-van-30monumentendag_dordrecht_2016-15-van-30monumentendag_dordrecht_2016-16-van-30

Liefs, Dee

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s