“Let’s go…. with the ‘Road-to-Europe’-flow?”

Na ruim twee maanden bikkelen voor school, werd het me gegund. Één weekendje om bij te komen van alles, om vandaag weer vol energie te starten aan een nieuw blok. Na ja, vol energie? Ik zal nog wel een paar avonden vroeg naar bed moeten… Maar dan gaat er een nieuw avontuur beginnen, want komend blok staat vol in het teken van: ‘Road to Europe’!

Even heel kort: in het begin van dit schooljaar ben ik samen met vier andere klasgenoten begonnen aan een dossier op Nieuwsvallei.nl over ‘Slimme Ondernemers in de Vallei’.

Dit blok ga ik daar mee verder. Én daarbij nog een stapje breder. We begonnen namelijk met aandacht geven aan jonge succesvolle ondernemers in de Gelderse Vallei, maar in het uiteindelijke einditem hebben we ook al ‘slimme’ ondernemers gesproken in de omgeving van Rotterdam en Utrecht. Daarnaast hebben we ook nog het een en ander aan Europa mogen linken.

‘Let’s go Brussel’
Nu gaan we naar Europees niveau. Als eerste blijf ik verder gaan met de redactie ‘Slimme Ondernemers’ voor Nieuwsvallei (tips zijn daarbij nog altijd welkom). Ten tweede ben ik aankomende woensdag samen met de rest van de jaarlaag journalistiek welkom op het Nieuwsportaal in Den Haag.

Dit laatste zie ik als een kleine voorbereiding op wat er eind november gaat komen. Dan gaan we namelijk naar Brussel! Niet alleen om de stad te verkennen natuurlijk (ergens wel jammer, haha), ook om het Europees Parlement te bekijken en een stemming mee te maken. Daarbij zullen we soort van ‘gastcolleges’ krijgen van parlementariërs en internationale correspondenten.
flag-1615136_640.jpg

‘Let’s go journalism’
Allemaal erg journalistiek-waardig dus. Aan de ene kant vind ik het allemaal erg interessant en ben ik heel benieuwd, maar aan de andere kant vind ik het allemaal misschien wat overdreven gezien ik zelf niet echt de ‘nieuws’ kant op wil. Ik zou liever de tijd nemen om Brussel in te gaan om een stadsportret als fotoreportage te maken of iets dergelijks.

Ik laat het eerst even allemaal op me af komen. En dan zal ik vanzelf denk ik wel weer met de ‘flow’ mee gaan. En weer een stapje dichter bij de toekomst komen, waar het uiteindelijk om gaat. Toch hoop ik ook wel van de momenten nu te leren en genieten, maar dat komt vast goed.

Voor de rest van het blok geldt wel een vrije creatieve vorm van artikelen produceren voor Nieuwsvallei. Daar ben ik erg blij om. Dus als jij een tip voor mij hebt voor een interview/reportage/fotoverhaal of iets dergelijks over bijvoorbeeld een interessante onderneming met een duidelijke passie en visie ín de Gelderse Vallei, de rest van Nederland óf ergens anders in Europa, hoor ik het graag. 🙂

“Let’s go with the flow”, right?

Liefs, Dee

 

bron foto’s: pixabay.com

4 gedachtes over ““Let’s go…. with the ‘Road-to-Europe’-flow?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s