Een klein verslagje van Brussel

Met een grote groep naar Brussel… resulteert in ‘tien meter lopen’, ‘stilstaan’, ‘tien meter verder lopen’, ‘weer stilstaan’ en ga zo maar verder. Praktisch was het niet, maar gezellig was het wel. Hier een klein verslagje van wat ik meemaakte. 

Veel te vroeg gaat mijn wekker af. Ik loop rustig de trap af naar beneden om eerst wakker te worden met een grote kop koffie in mijn handen. Ik plof op de bank en staar voor me uit. Na tien minuten besef ik: “Laat ik wat doen met die grote kop in mijn handen”. Ik giet het vloeibare goedje naar binnen en ga daarna maar eens douchen.

Eigenlijk is het niet eens zo ver vanaf Rotterdam naar Brussel. De trein doet er ongeveer 2,5 uur over. Toch voelde het als een eeuwigheid. Maar goed, eenmaal aangekomen bij het Hostel ben ik wel nieuwsgierig naar de kamer. De kamer blijkt best ruim. Er staan drie stapelbedden.

Lange dagen
In totaal heb ik zo’n vijf keer mijn hoofd gestoten en ben ik twee keer met mijn voet blijven haken aan de zijkant van het bed. Zeker als ik ’s nachts naar de wc moest, waren de bedden niet praktisch ingesteld. Maar ze lagen wel lekker, dat is ook belangrijk. Ik sliep redelijk goed, maar door de lange dagen voelde ik me wel moe.

Het hostel ligt vrijwel in het centrum, dus in de middag lopen we er even heen om te lunchen. En ik greep een kleine kans om een paar foto’s te maken van Brussel.

We zijn vooral naar redactiebureau’s of studio’s geweest van nieuwsmedia. Persoonlijk vond ik het niet heel erg interessant, maar wel leuk om een keer mee te maken. Ook gingen we naar het Europees Parlement. Wat geheel gesponsord werd door het CDA, inclusief een etentje bij een tapas-restaurant.

Sfeer 
Pas vanaf het avondeten werd het echt leuk. De eerste avond stap ik samen met drie gezellige meiden binnen in een rustig, maar chic ogende pizzahut. Heerlijk. Even tot rust komen en energie verzamelen voor de stadswandeling om 20.00. Het is donker en koud. Maar daardoor zijn alle verschillende sfeer- en kerstverlichtingen extra mooi om te zien.

We eindigen de stadswandeling op de Grote Markt, waar een prachtige lichtshow gaande is. Zie het filmpje hieronder voor een impressie, want dat uitleggen, gaat haast niet.

Helaas heb ik overdag niet heel veel foto’s kunnen maken, omdat er een erg druk programma was. Maar hier toch nog een paar:

Ik heb nog wel een aantal plaatjes van de avond/ nacht in Brussel. Aankomende zondag zal ik daarom nog een aparte blogpost publiceren: ‘Brussel by night with lights’!

Liefs, Dee

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s