Een onbegrensde liefde voor reizen is het delen waard

Als een kind in een snoepjeswinkel. Zo voelt Lyndsey Habets zich tijdens het reizen. “Hoe was het?” vraagt iedereen zodra ze weer thuis is… Ze weet niet waar ze moet beginnen met vertellen. Daar bedacht ze iets op: Travelcards: een kaartenset met 120 vragen en opdrachten die een reiziger in staat stelt om zijn of haar verhalen en ervaringen écht te delen bij thuiskomst. Ik mocht Lyndsey interviewen en maakte kennis met onder andere haar onbegrensde liefde voor reizen. Lees je mee?

sam_5599


Naam:
Lyndsey Habets
Leeftijd: 31
Woonplaats: Kerkrade
Werk en functie: Founder en owner van Travelcards
Hobby’s: Reizen, hiken, leuke koffietentjes bezoeken en haar labradorpup Mies. 
Feitje: Ze lacht om haar eigen grapjes, koopt altijd souvenirtjes die ze niet nodig heeft, drinkt maar drie kopjes koffie per dag en leest altijd minimaal twee boeken tegelijk.


Hoe zouden familie en vrienden jou als persoon omschrijven?
“Dat ik iemand ben die leeft volgens haar eigen motto: ‘Je kunt doen wat je wilt doen’ en dat ik hier ook voor sta. Ik denk dat ze mij ook zouden omschrijven als iemand die heel ondernemend en leergierig is. Dat ik altijd in ben voor nieuwe dingen en een zeer breed interessegebied heb. Er zou dan vast naar voren komen dat ik heel veel vragen stel. Ik sta hier een beetje om bekend.

Wat maakt jou gelukkig in het leven?
“Soms verbaas ik me hoe gelukkig ik kan worden van iets kleins. Laatst betrapte ik me erop dat ik op een maandagochtend naar buiten keek naar mijn spelende hond, Mies, in de tuin. De zon scheen, ik had een lekker bakje koffie en Mies had zo veel plezier! Ik had een smile van oor tot oor. Zo simpel kan geluk zijn..”

Waar kan je enorm van balen in het leven?
“Ik kan ervan balen dat ik vaak last heb van blessures. Daardoor ben ik op lichamelijk gebied soms beperkt. Ik heb een tijd gemountainbiket, maar hier moest ik mee stoppen door een blessure aan mijn knie. Hardlopen gaat ook vaak niet en lange afstanden fietsen of wandelen laat mijn lichaam ook niet toe. Maar door de jaren heen heb ik door veel doorzettingsvermogen toch weer veel dingen kunnen trainen en grenzen kunnen verleggen. Gelukkig!”

deeserveit_quote_travelcards_middelf
Waar komt de liefde voor reizen vandaan?
“Toen ik op 23 jarige leeftijd mijn eerste rondreis maakte door West-Amerika, was ik verkocht. De landschappen, de mensen, de geschiedenis. Ik wilde meer! Nog steeds vind ik het moeilijk om uit te leggen wat reizen voor mij betekent. Het is een gevoel. Het ontdekken, het avontuur, de energie die ik ervan krijg. Als ik op reis ben, voel ik me als een kind in een snoepjeswinkel.”

Wat maakt reizen voor jou zo bijzonder?
“Toen ik in Australië was tijdens mijn sabbatical van 5 maanden kwam ik in een lief kneuterig knutselwinkeltje deze tekst van Miriam Beard tegen: ‘Travel is more than the seeing of sights; it is a change that goes on, deep and permanent, in the ideas of living’. Het is het onderweg zijn, nieuwe dingen ontdekken, mensen ontmoeten, zien hoe het ergens anders is, de wereld ervaren in al zijn facetten. En niet alleen dat. Het is ook zoals Miriam Beard beschrijft, wat het met een persoon doet. Dat vind ik fantastisch!”

“Het slapen onder de sterrenhemel, in een Aussie swag terwijl de mieren over me heen kropen en ik daar totaal niet mee zat.”

Wat is jouw allermooiste herinnering aan reizen?
“Dat is wel een hele lastige vraag! Er zijn zo veel mooie herinneringen, omdat ik al zo veel mooie reizen heb gemaakt. Als ik dan toch echt moet kiezen dan is het de driedaagse tour door de Australische Outback. De diep rode, weidse kleur van het landschap. Eindeloos rood. Het slapen onder de sterrenhemel, in een Aussie swag terwijl de mieren over me heen kropen en ik daar totaal niet mee zat. Het proeven van kangoeroe-biefstuk en een hamburger van kameel. De tourguide die zo’n echte Australische stoere, rauwe vent was inclusief hoed en waar we een fantastische klik mee hadden. De dode bomen die we moesten uittrekken om een kampvuur te maken. En zo kan ik nog wel even doorgaan! En dan te bedenken dat we die tour bijna gecancelled hadden, omdat het 47 graden was in de Outback. Wat een geluk dat we toch zijn gegaan!”

travelcards_instagram_mock-up_verpakking
Al een tijdje ben je bezig met het uitbrengen van de Travel Story Tool. Kun je daar iets over vertellen?
“Elke keer als ik terugkwam van een reis lukte het voor mijn gevoel niet om echt te vertellen wat ik had meegemaakt. Een reis doet veel met je. Je hebt zo veel gezien, zo veel ervaren..! De meest gestelde vraag die je krijgt als je terugkomt van een reis is: ‘Hoe was het?’ Niets is zo verlammend als deze vraag. Waar moet je beginnen?! Daarom heb ik een kaartenset ontwikkeld met 120 vragen en opdrachten die een reiziger in staat stelt om zijn verhalen en ervaringen écht te delen bij thuiskomst.”

Hiermee wil Lyndsey: “reizigers een hulpmiddel bieden waarmee ze hun ervaringen en verhalen écht kunnen gaan delen als ze terugkomen van een reis, dat thuisblijvers een goede indruk gaan krijgen van wat iemand écht heeft beleefd en dat reizigers tevens hun avonturen kunnen gaan herbeleven in hun eentje op de bank”.

De volledige versie van het interview met Lyndsey Habets van Travelcards, kun je hier lezen. En hier vind je meer informatie over Travelcards.

Nu ben ik eigenlijk wel nieuwsgierig geworden of er tussen mijn volgers ook reisliefhebbers zitten? Wat is jullie mooiste herinnering aan reizen?

Liefs, Dee

Een gedachte over “Een onbegrensde liefde voor reizen is het delen waard

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s