Mångata Stories: een gezellig bedrijf met geluk voor ogen

Op een vrije middag lunch ik samen met drie gezellige meiden bij de Bagels & Beans in Ede. Niet een lunchcafé waar ik dagelijks kom, maar de sfeer doet het goed. We wisselen de domste en meest briljante ideeën uit. Waarover? Ons eigen bedrijf Mångata Stories waarin we onze passies voor schrijven, fotografie én videografie delen.

Ik ben eerlijk als ik zeg dat Bagels & Beans niet mijn favoriete lunchroom is. Ik ben niet zo van het ‘aparte eten’ op brood. Of eigenlijk het ‘ echte biologische’ voedsel zoals ze dat noemen. Maar goed, ik neem toch maar een sesam bagel genaamd Rookkippetje (met avocado, basilicum dressing, pijnboompitjes en sla). Gelukkig hebben ze hier wel één van mijn favoriete theesoorten: verse munt.

Brainstormen!
Ondertussen brainstormen Suzan, Fabiënne, Isa en ik over wat we precies willen met ons bedrijf. Welke wending willen we nemen? Wat wordt onze ‘niche’? Wat willen we de klanten aanbieden? Waar willen we over schrijven, fotograferen of filmen? Wie wil wat doen? Willen we een eigen website? Facebookpagina? Instagram? Allemaal vragen waar we even goed over na moeten denken.

Toch komen deze gestelde vragen niet zomaar uit de lucht vallen. Nee, we zijn niet impulsief geweest om opeens te beslissen dat we samen met zijn vieren een eigen bedrijf willen starten. Nee, officieel hoort het bij een onderdeel van onze opleiding. Leren om zelf te ondernemen in de journalistieke wereld van nu die vooral bestaat uit zzp’ers en freelancers.

Gezellige boel!
Geen gemakkelijke opdracht dus, maar we merken dat wij alle vier een grote passie hebben die ervoor zorgt dat we écht enthousiast zijn om zo professioneel mogelijk te beginnen om zo hoogstaande kwalitatieve producten te kunnen leveren aan onze toekomstige klanten. En wat misschien nóg belangrijker is, is dat wij elkaar niet alleen zien als studiegenoten of collega’s, maar óók (of eigenlijk: méér) als vriendinnen.

Oké, misschien kennen we elkaar nog geen tientallen jaren, maar dat is niet het belangrijkste nu. Ik denk dat het nu vooral fijn is dat wij gezellig met elkaar omgaan en van vergaderingen en zakelijke besprekingen meer maken dan alleen het nodige. Eigenlijk maken we er gewoon een grote gezellige knusse boel van.

Profielfoto_Mangata_logoTeam Mångata

Deense hygge!
En dat laatste sluit ook goed aan bij wat we met ons bedrijf genaamd Mångata Stories willen bereiken:

“Mångata wil verhalen vertellen over en in het teken van hygge: een Deense mindstyle waarbinnen gezelligheid, tevredenheid en geluk centraal staan. Positieve, constructieve verhalen met een frisse blik. Verhalen van hoogstaande kwaliteit, open en eerlijk geschreven. Waar gewenst in combinatie met foto- en/of videomateriaal. Alles om een compleet verhaal aan te bieden aan onze klanten.”
Zie voor onze individuele gegevens de ‘Over Mångata’-pagina op onze website

Komende tijd!
Op dit moment zit ik op de bank met een laptop op mijn schoot dit blogbericht te tikken. Zo’n twee maanden na de lunch bij Bagels & Beans. En nu, is alles officieel. We staan zelfs al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel! Ik denk nog even terug aan dat ene lunchmoment… Het Rookkippetje was verassend, maar ik was vooral erg blij met de verse muntthee. Deze thee geeft mij altijd op de een of andere manier zo’n rust van binnen, dat voelt zo fijn.

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, is er in mijn leven de laatste maand heel wat veranderd. (Voor degene die het niet weten, klik hier) Voor Mångata Stories kan ik dus de komende tijd helaas niet echt op pad voor verhalen. Maar gelukkig bestaat er bij een bedrijf ook veel werk ‘achter de schermen’. Denk bijvoorbeeld aan: de website en social media bijhouden of foto’s bewerken. Ik kan dus nog genoeg doen! Maar officieel ben ik fotograaf & tekstschrijver bij Mångata.

Mijn missie!
Nog even terug naar de verse muntthee. Dit drink ik eigenlijk bijna nooit thuis. De reden? Om zo ergens anders (zoals bij deze Bagels & Beans) extra van de verse warme thee te kunnen genieten. En dat werkt, elke keer weer. En dát is wat wij ook met Mångata Stories willen bereiken: mensen laten inzien hoe bijzonder simpele momenten en simpel geluk kan zijn.

Maar bovenal lijkt het mij mooi om verhalen vast te leggen zodat iemand beseft: “Dit verhaal raakt me alsof ik er zelf bij ben”. Dit is mijn persoonlijke doel voor Mångata. Als ik dát bereiken kan, dan is mijn missie pas écht geslaagd. Ik moet hier wel nog een dingetje over kwijt. Ik had dit doel nooit kunnen bedenken als ik de volgende quote (ooit gelezen in de Happinez, nooit onthouden wie de uitspraak deed) niet ooit had gelezen:

“Niet zelden is het verhaal van de een, eigenlijk ook het verhaal van de ander.”

P.s. Ons productaanbod geldt voor zowel burgers als bedrijven. Dus heb je altijd al je levensverhaal in boekvorm willen hebben? Of wil je mooie portretfoto’s van jouw über prachtige kinderen aan de (nog wat kale) muur in jullie woonkamer of hal hangen? Dan ben je bij Mångata Stories aan het juiste adres. Kijk voor alle mogelijkheden op onze website en mocht je nog vragen hebben, kun je ons altijd bereiken via onze contactpagina.

P.s.s. Volg je Mångata al op Instagram én Facebook? ( @mangatastories )

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s