Wat de herfst zo geweldig maakt! (9 dingen)

Regen, plassen, paraplu’s en bladeren die de weg spekglad maken… Zodra de zomer voorbij is, lijken vele mensen geïrriteerd. Toch is het herfstweer geen reden om ons vrolijke zomerhumeur te laten verpesten. Daarom vind ik het hoognodig tijd voor een lijstje met dingen die de herfst geweldig maken. Want zeg nou zelf, zouden we in elk seizoen niet even gelukkig moeten zijn? 

Niets is vervelender dan kletsnat op je school of werk aankomen… Dit kun je gelukkig voorkomen met een paraplu of regenpak, tegenwoordig hangen er best wel stijlvolle regenjassen in de kledingwinkels! En kijk eens naar al die regendruppels die uit de lucht vallen, zie je niet hoe mooi het licht erin weerkaatst? Hieronder nog een aantal geweldige dingen die de herfst met zich meebrengt:

1. Het is de nazomer
De herfst is eigenlijk de nazomer. Er zijn geregeld nog zonnige dagen, heerlijk voor een lange wandeling. Bovendien loop je in deze zon niet zo te zweten, alleen maar genieten toch?

2. Nieuwe kleding shoppen?
Trek je kledingkast open en uitzoeken maar! Wedden dat je nieuwe shirtjes met lange mouwen moet shoppen? Of wat dacht je van een tussenjas? Need I say more?

3. Dekentjes en lekker slapen
De nachten worden kouder… Tijd om weer onder je dubbele dekbed te slapen. Geen zwetende warme nachten meer!

4. Koffie, thee, warme chocolademelk…
Oké, nog niet met slagroom, want het is nog geen winter. Maar, hé, even bijkomen na een koude regenachtige dag met een warm drankje klinkt niet verkeerd, toch?

5. De herfstgerechten mogen weer!
Champignonsoep of pompoensoep… Hertenbiefstuk en ander wild, het mag weer.

6. Gratis accessoires voor in je woonkamer
Een middagje zoeken naar kastanjes, eikeltjes, dennenappels, gekleurde bladeren en bijzondere takjes. Neem het mee en maak thuis een gezellige herfsttafel of haal bij de Action een dienblad, glazen vaas of pot waar je het mooi kan inleggen.

7. Feestdagen in het vooruitzicht
Gedurende de herfstmaanden, komen de feestdagen wel erg dichtbij. Sinterklaas, kerst en oud en nieuw, ik kan niet wachten. Om de feestdrukte te voorkomen, kun je nu ook alvast beginnen met inkopen doen.

8. Boswandeling
De zonnestralen die nog door de bomen heen spieken, de vallende gekleurde bladeren, paddestoelen spotten en de blubber ontwijken, dat wil je elk jaar toch weer opnieuw beleven?

9. De herfstgeur
De herfst heeft altijd een aparte geur, buiten. Maar ook zeker binnen: kaneel, chocolade, appeltaart… Mmm…

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

P.s. foto gemaakt in Dordrecht

6 gedachtes over “Wat de herfst zo geweldig maakt! (9 dingen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s