11 Tips voor het vinden van de perfecte bh

Een knellend gevoel onder of op je borsten? Of last van je rug? Het is bizar hoeveel vrouwen last ondervinden van een bh. Toch klinkt het misschien niet zo gek, zodra je leest dat maar liefst 80% van de vrouwen de verkeerde bh-maat draagt. Dat is best veel, vind je ook niet? Daarom hier een aantal tips voor het vinden van de perfecte bh.

Niets is vervelender dan heel de dag met een knellend gevoel wachten totdat je ’s avons eindeeeelijk je bh kan uittrekken. Al blijft dát altijd wel een gevoel van bevrijding, het kan ook heel bevredigend zijn om overdag de juiste en daarmee een comfortabele bh te dragen.

1. Meetlint als indicatie
Er bestaan talloze websites en lingerieketens die een maattabel hebben gemaakt. Hiervoor moet je de omtrek onder je borst meten voor de omvang en de omtrek waar je borsten het volste zijn voor de cupmaat. Dit is misleidend, want elke vrouw heeft unieke borsten. De kans is dus groot dat jouw maten afwijken van de maten in de tabel. Maar het kan wel een indicatie geven bij welke maat je moet beginnen met passen.

2. Liever niet tijdens menstruatie
Als je ongesteld bent, kun je beter geen bh shoppen. Je borsten kunnen iets voller zijn dan normaal en daarbij zijn ze vaak wat gevoeliger. Een grote kans dat je op dit moment een verkeerde maat koopt.

3. Let op je grootste borst
Elke vrouw heeft een borst die groter is dan de ander. Let bij het passen altijd op de grootste. Liever iets te groot aan de kleine kant, dan iets te klein aan de grote kant.

4. Eerste haakje van sluiting
Een bh pas je in principe op het eerste haakje, dus de meest losse stand. Dit is zo bedacht zodat je de bh nog kan dragen zodra die naar verloop van tijd iets is uitgerekt.

5. Twee vingers
Twijfel je of je bh te strak zit? Neem twee vingers en kijk of je deze aan de achterkant van je bh onder de sluiting krijgt. Gaat dit makkelijk en kan je nog goed ademen? Dan is de maat goed. Heb je moeite hiermee en snijdt de rand van je bh in je vel? Dan is het misschien tijd voor een grotere omvangsmaat.

6. Check de beugels
Voel met je handen waar de beugels beginnen en eindigen. Zit er een stuk van je borst nog onder de beugel? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk een maatje te klein.

7. Sluiten de cups goed aan?
Als je je lichaam iets naar voren buigt, horen de cups niet open te gaan staan. Tussen de cups en jouw borsten mag dus niet veel ruimte zitten. Voor veel vrouwen is dit soms onvermijdelijk, gezien de ene borst altijd iets groter is dan de andere borst.

8. Verschillende bh-modellen
Niet voor niets bestaan er verschillende soorten modellen/vormen van bh’s. Zo heb je bijvoorbeeld bij de Hunkemöller een Delicous Demi of een Beautiful Balcony. Pas eens verschillende modellen en wie weet kom je erachter dat een ander model veel beter zit.

9. Pas de bh onder je shirt
Je boezem kan onder een shirt met de ene bh anders ogen dan met de andere bh. Pas daarom altijd een bh minstens een keer met je shirt of blouse eroverheen.

10. Shop niet online
Het is heel makkelijk om online te bestellen, maar als je over je maat twijfelt, is het irritant om steeds te retourneren en weer te wachten op de volgende bestelling met een andere maat. Bovendien kan elke bh anders vallen: kleiner of net iets groter.

11. Naar de lingeriewinkel
Bij Hunkemöller of Livera bijvoorbeeld. Daar hebben ze er verstand van en weten ze precies welke bh-maat goed voor jou is. Je krijg dus persoonlijk advies, altijd vrijblijvend.

Ik hoop dat als mijn vrouwelijke lezers weer gaan shoppen voor een bh, deze tips kunnen helpen!

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

P.s. Dit mooie setje komt uit de Doutzen’s Stories collectie van de Hunkemöller.

 

Advertentie

7 gedachtes over “11 Tips voor het vinden van de perfecte bh

  1. Zodat een vrouw zich goed voelt met dat mooi stukje kleding. Want daar hoort het toch maar bij. Al mag niet iedereen het zien, het is voor een vrouw een topie om het te mogen voelen.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s