Twister Orchidee geeft vrolijke sfeer in huis (+ verzorgingstips)

Als twee zusjes groeien de planten op. Het Beste van de Kweker zet de zusjes in een stevige doos. Ze hebben geen idee waar ze terecht zullen komen. Totdat ik de doos open. Al snel voelen de Twister Orchideeën zich thuis en zorgen ze voor een vrolijke sfeer. En wat mag ik daar voor slechts een scheutje water per week lang van genieten!

Ze lijken op de bekende orchidee, maar zijn toch anders. De Twister Orchideeën van de Phalaenopsis familie (Vlinderorchidee) zijn erg bijzonder. Van Het Beste van de Kweker ontvang ik maar liefst twee van deze prachtige planten. In deze blog beschrijf ik wat de Twister Orchideeën zo mooi maakt en vertel ik hoe je ze het beste kan verzorgen.

Eerste indruk
Meteen als ik de doos open, ben ik verrast. In het echt zijn ze nog mooier dan op de plaatjes! En dat terwijl er nog maar een enkel knopje bloeit. De kleuren spreken en geven een frisse blik. De potten passen perfect en zien er warm uit. Ze zijn gemaakt van steen én plastic, waardoor ze een natuurlijke steenachtige uitstraling krijgen en licht van gewicht zijn. Voorzichtig bevrijd ik de planten uit de doos en haal ze uit het plastic.

Ik zie dat er bij de ene plant een blaadje is dubbelgevouwen en in een ander blaadje zit een klein gat, ook ligt er een knopje los in de doos. Ik neem het voor lief, want planten vervoeren, gaat nou eenmaal niet zonder risico’s. Aan de binnenkant van de doos zit onder het plastic een leuk kaartje met een vriendelijke boodschap. Daarbij vind ik een foldertje met verzorging- en inspiratietips én een kortingscode. Erg fijn én handig.

Natuurlijke vorming
Ze zijn anders dan een “gewone” orchidee. Ze groeien namelijk niet kaarsrecht omhoog en zitten daarom ook niet met een klemmetje aan een stokje vast. Elke Twister Orchidee groeit op natuurlijke wijze en dat is het leuke van deze planten. De takken lijken iets minder lang dan bij een “gewone” orchidee doordat de knoppen halverwege de tak beginnen. Persoonlijk vind ik dit heel mooi, omdat het een voller effect geeft.

Na een week begint een van mijn twee lieftallige Twistertjes een beetje te hangen… Ze gaat scheef staan en de knoppen wijzen naar opzij. Dit kan gebeuren bij haar soort, gezien de Twister zich op natuurlijke wijze vormt. Zolang de pot sterk genoeg is en niet omvalt, kan dit geen kwaad. Toch zet ik er een stokje bij, omdat ik vind dat de plant zo mooier tot zijn recht komt. Na een aantal weken staan veel knoppen in bloei. Wat een prachtig gezicht en wat een prachtige bloemen.

Verzorging & Inspiratie
Sommige mensen kunnen geen planten verzorgen, zeggen ze. Zelfs dan zullen deze orchideeën bij hen een fijn leventje kunnen hebben. Het enige wat ze nodig hebben, is namelijk een keer per week een scheutje water. Daarbij hebben ze liever géén water, dan te veel water. Ze houden niet van natte voetjes, laat staan te moeten zwemmen. Voor de rest hoef ik ze alleen maar op hun plek te laten staan.

Alleen op mijn bureau of met zijn tweeën op de vensterbank, ze brengen overal gezelligheid met zich mee. Ze brengen rust in huis en zorgen voor een vrolijk humeur en dus een vrolijke sfeer. Maar ik mag ze niet in direct zonlicht zetten, daar houden ze niet van. Een lange tijd mag ik genieten van de knoppen die een voor een bloeien en blijven bloeien. De Twister Orchidee bloeit maar liefst 2 tot 3 maanden!

Deeserveit_TwisterOrchidee_30
Kortom zorgen de planten voor een vrolijke sfeer in huis en brengen ze een hoop gezelligheid met zich mee. Ze zijn alle twee heel verschillend en toch lijken ze op elkaar. Dat maakt de Twister Orchideeën zo uniek en bijzonder. En zeg nou zelf, het zijn ook wel fotogenieke planten, toch?

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

Advertentie

Een gedachte over “Twister Orchidee geeft vrolijke sfeer in huis (+ verzorgingstips)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s