Ze raakte slechts een klein stukje van Zijn jas aan…

‘Vandaag is Hij hier in de stad!’ hoorde ze misschien wel een voorbijganger tegen haar buurvrouw zeggen. ‘Hij nodigt zelfs zwervers uit om met Hem te eten…’ Zonder een tas in te pakken of zich netjes aan te kleden, rent ze wellicht de straten door. ‘Ik moet naar Hem toe, alleen Hij kan me nu nog genezen,’ gaat er ongetwijfeld door haar heen. Het is druk in het centrum, desondanks heeft ze Hem gevonden.

‘Mijn dochter van twaalf jaar ligt op sterven! Help, genees haar, alstublieft ga met me mee!’ hoort ze een man roepen. Dan ziet ze Hem, de man waar iedereen voor komt. Hij staat met zijn rug naar haar toe. ‘Een kind ligt op sterven… Wie ben ik om nu tijd te gaan rekken?’ denkt ze misschien. Toch houdt ze vol. Dit is haar laatste kans. Als ze slechts de zoom van Zijn jas kan aanraken… Dat moet genoeg zijn, dat kleine stukje.

Al twaalf jaar lijdt ze aan bloedverlies. Geen arts kan haar nog genezen. In haar bewegingen voelt ze hoe het bloed haar lichaam uit stroomt. ‘Ik moet Hem ook helemaal niet lastigvallen met mijn vrouwelijke ongemakken.’ Voordat ze zich kan bedenken, duwt ze zichzelf door de massa heen. Ze strekt haar arm uit en wijst met haar vinger naar voren in de hoop Hem aan te raken.

Het lukt, het is gelukt! Ze heeft de zoom van Zijn jas aangeraakt! Dat kleine stukje, slechts de zoom van zijn jas. Meteen voelt ze dat het bloeden is gestopt. Na al die kwellende en vernederende jaren… is het werkelijk gestopt! Van blijdschap springen waarschijnlijk de tranen in haar ogen. Zodra ze het vocht met haar vingers wil wegvegen, ziet ze door haar wazige ogen dat Jezus zich omdraait.
‘Wie heeft mij aangeraakt?’ vraagt Hij.

Als niemand toegeeft, houdt ze het niet meer. Ze valt op haar knieën voor Hem neer. Haar tranen vallen misschien wel op Zijn blote tenen.
Dan zegt Hij tegen haar: ‘Uw geloof heeft U gered, ga in vrede.’
Het is haar werkelijk overkomen. Hij heeft haar genezen en ze heeft er niets voor hoeven doen. Haar geloof alleen was genoeg.

-Lees het originele verhaal in Lucas 8:40-48 

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s