Wie ben ik om iets te vinden van mensen die in het openbaar hun tong in elkaars mond steken?

Liefde is iets moois, iets wat ik ieder ander met heel mijn hart gun. Ik vind het dan ook prachtig als ik zie hoeveel twee mensen van elkaar kunnen houden. Of dit nou twee mannen zijn of een man en een vrouw. Maar als ik op de bus wacht en die poster van Suitsupply met twee zoenende mannen zie, draai ik mijn hoofd weg. Ik ben niet homofoob, ik voel me gewoon niet geamuseerd door twee mensen die in het openbaar ongegeneerd hun tong in elkaars mond steken.

Kleffe stelletjes die uitgebreid zoenen in het openbaar… Ik geef het eerlijk toe, ik vind het onfatsoenlijk. Doe dat lekker op een rustige plek of thuis. Of boek een hotelkamer. Ik hoef er in elk geval niet van mee te genieten. Dat neemt echter niet weg dat ik het belachelijk vind dat de posters van Suitsupply met twee zoenende mannen worden beklad. Ik weet niet waarom mensen dat doen. Wat ik wel weet, is dat ik de posters zelf ook niet zo waardeer.

Tegenwoordig mag alles…
Misschien speelt homofobie bij de vandalen een grote rol, misschien ook niet. Wie zal het zeggen? Ik heb geen zin om daarover mee te suggereren, want daarmee geef ik de vandalen wellicht juist de aandacht die ze willen. Ik wil alleen kwijt dat ik óók niet van de posters geniet, om een andere reden. Niet omdat het twee mannen zijn die zoenen, maar omdat het twee mensen zijn die in het openbaar hun lusten waarmaken. Vroeger spraken ze dan van zedeloosheid, maar tegenwoordig mag alles…

Op dit moment is het de poster van Suitsupply, maar natuurlijk zijn er vast ook andere campagnes geweest en zullen er weer reclames komen waarbij de erotische aantrekkingskracht tussen twee mensen te zien is… Hand in hand lopen? Oké. Een kus geven? Oké. Maar uitgebreid zoenen in het openbaar zodat ieder ander wel mee móet genieten? Nee. Zo voel ik me bij iets betrokken, waar ik naar mijn idee geen deel van hoor uit te maken óf wil uitmaken. Ik voel me er gewoon ongemakkelijk bij.

Sommigen zullen mij nu beschuldigen…
Dat is niet omdat ik tegen seksuele uitingen of belevingen ben, maar misschien wel omdat ik zelf christelijk en monogaam ben én de meeste vormen van intimiteit beschouw als iets dat een persoon alleen deelt met één ander iemand. Voor mij is een intense zoensessie dus iets tussen twee personen. Een ander, een derde persoon hoort hier niet bewust van mee te genieten. Sommigen zullen mij nu beschuldigen… Dat ik “nog” te “preuts” of te “christelijk” ben…

Maar mag ik dat dan niet zijn? Ik ben wie ik ben. En ik ben nou eenmaal iemand die niet iedereen als lustobjecten wil beschouwen. Ik hecht veel waarde aan bescheidenheid. Dat is een keuze, mijn keuze. Dat betekent niet dat ik zeg wie andere mensen moeten zijn en wat voor mening ze moeten hebben. Ik voel me ook niet geroepen om over anderen te oordelen. Dat laatste is dan ook een reden waarom ik geen posters van zoenende mensen beklad.

Ik voel me schuldig…
Doordat mensen die waarschijnlijk geen fan zijn van homo’s de posters van Suitsupply wel bekladden, voel ik me als heteroseksueel die niet reageert bijna schuldig dat ik niet lesbisch ben… Wow. Volg je het nog? Ergens in me gaat iets branden waardoor ik mezelf als niet-slachtoffer en niet-dader wil verdedigen. En tevens voel ik me schuldig, omdat ik de posters ook niet kan verdragen, maar dan om een andere reden…

Ik sluit namelijk mijn ogen voor de zedeloosheid die de poster benadrukt. Ik hoef niet te zien hoe mensen in het openbaar hun tong in elkaars mond steken. Waarom geeft een hand op een schouder of een gepassioneerde blik geen voldoening? Het hoeft toch ook niet altijd in alles “verder” en “extremer” te gaan? Zeker niet in het uiten van liefde in het openbaar, denk ik zo. Maar ach, in alle bescheidenheid vraag ik dan: Wie ben ik om dat te vinden?

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

P.s. hier de link naar een foto van de poster van Suitsupply. Ik heb er bewust voor gekozen om er geen foto van op mijn blog te plaatsen, vanwege de erotische intimiteit.

3 gedachtes over “Wie ben ik om iets te vinden van mensen die in het openbaar hun tong in elkaars mond steken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s