Chocolicious brownies om even helemaal bij weg te dromen

Chocolade. Brownies. Loopt het water je al in de mond? Bij mij in elk geval wel. Op een koude zaterdag besluit ik binnen te blijven. Het is een perfecte dag om iets lekkers te bakken. Brownies bijvoorbeeld. Van Nicole van de webshop Nicole’s Choice heb ik toevallig zojuist de Chocolicious bakmix en Chocoloco Tea mogen ontvangen. Brownies dus. En chocolade thee. En om het nog aantrekkelijker te maken: de brownies zijn niet eens zo ongezond.

Pakketjes uitpakken blijf ik leuk vinden. Het is toch altijd weer even spannend. Ik maak de doos open en verwijder het bubbeltjesplastic. Wat erin zit? Chocoloco Tea, Chocolicious bakmix, een klein zakje Good Luck Tea en een kaartje met een lief berichtje. De chocolade thee ziet er veelbelovend uit en de bakmix voor de brownies zit in een echte Weckpot, hoe leuk!

Good Luck
Voordat ik besluit om te bakken, zet ik de waterkoker aan. Ik wil eerst wel even die Good Luck Tea drinken. Misschien heb ik het geluk nodig, misschien ook niet… Maar het kan in elk geval geen kwaad. De thee bestaat uit een Chinese groene thee (Gunpowder thee) met  stukjes mango, palmsuiker, citroengas en sinaasappelschil. De smaak vind ik verrassend fris en fruitig. Het is niet een heel bijzondere thee, maar wel een met een fijne nasmaak.

Nicole’s Choice is een webshop met onder andere losse thee en bakmixen: alles zonder geraffineerde suikers, kunstmatige aroma’s en E-nummers. De slogan van Nicole’s Choice luidt: ‘Waar gezond een keuze is!’ 

Pure ingrediënten
Het gebeurt niet vaak dat ik alleen sta te bakken, maar ik vind het eigenlijk wel leuk! Nicole maakt het dan ook niet te moeilijk voor me. Naast de bakmix waarin ruwe cacaopoeder, speltbloem, vanillebourbon, palmsuiker en zout zit, heb ik alleen nog drie eieren en 150 gram plantaardige (room)boter of (kokos)olie nodig. Allemaal pure ingrediënten en dus niet eens zo slecht voor mijn gezondheid!

Alles doe ik bij elkaar in een beslagkom om te mengen. Als ik wil, kan ik er nu nog suiker of honing bij doen. Ik doe dit niet, omdat ik de smaak wil proeven zoals die is zonder extra toevoegingen. Zodra het een egaal beslag is, giet ik het over in een vierkanten bakvorm. Vervolgens zet ik de bakvorm in de voorverwarmde oven op 160 graden. Nu is het tijd om te wachten of een mooie tijd om de Chocoloco Tea te proeven.

Chocoloco Tea
Chocolade is eigenlijk altijd goed… Toch ben ik benieuwd of de thee niet een waterige chocoladesmaak zal geven. Ik maak het zakje met thee open en ruik al meteen de intense geur van rooibos, kaneel en chocola… Mijn hart maakt een sprongetje. Ik laat de thee even in hete water trekken. Ondertussen verplaats ik de losse thee vanuit het zakje in een leuk, klein, schattig weckpotje. De thee heeft nog steeds een heerlijke geur. Ik neem een slok en ben oprecht verrast.

Ik had niet verwacht dat de Chocoloco Tea echt een volle chocolade smaak zou hebben. Oké, ik proef de rooibos en kaneel ook goed, maar de chocola is net zo goed aanwezig. Het is niet te vergelijken met warme chocomel, het is anders. Het is echt thee, chocolade thee. Het smaakt puur, niet kunstmatig. De gebruikte cacaonibs komen helemaal tot zijn recht. De nasmaak is ook fijn en zacht. Zeker een aanrader voor de chocolademonsters onder ons.

Tijd om te proeven
De oven piept na 25 minuten. Ik pak een satéprikkertje en prik in het midden van de mega brown(ie) een klein gaatje. Er blijft nog veel smeuïgheid plakken, dus laat ik de bakvorm nog tien minuten in de hete oven staan. Dan haal ik hem eruit en prik ik nog een keer. Dit keer blijft er niet veel meer aan het prikkertje plakken. Tijd om de bakvorm uit de oven te halen. Ik zet hem op het fornuis en laat het in zijn geheel even afkoelen.

Dan is het moment aangebroken. Ik mag de brownies proeven. Eerst wil ik nog even zeggen dat ze er heel goed uitzien. Ze zijn zacht, nog een beetje smeuïg, maar totaal niet plakkerig en ze vallen niet uit elkaar. Ik haal maar liefst vijftien stuks uit het geheel, hartstikke ideaal dus voor een gezellige verjaardag. Door de geur loopt me werkelijk het water in de mond. ‘Waarom moet ik nou weer foto’s maken? Ik kan niet wachten!’ Mijn geduld wordt op de proef gesteld.

Deeserveit_NC_brownies_14

Gelukkig wordt mijn geduld al snel beloond. Daar zit ik dan, op de bank, met een mok warme Chocoloco Tea in mijn hand en een schoteltje met een brownie op mijn schoot. Ik kan me even geen gelukkiger moment wensen. Dan neem ik een hap. De brownie heeft een licht krokant laagje en is heerlijk luchtig en vol van smaak! De vanille touch maakt het af. Ik droom even helemaal weg, die afwas en blogreview komen later wel…

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

2 gedachtes over “Chocolicious brownies om even helemaal bij weg te dromen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s