Hoe zal “mijn 2020” eruit zien? Wat zijn mijn plannen en waar hoop ik op?

Wat zal 2020 mij brengen? In grote lijnen kan ik komend jaar uitstippelen in wat ik wanneer ga doen. Toch is een deel ook nog een beetje vaag of onbekend. Wat ga ik bijvoorbeeld na mijn studie doen? Spring ik in het diepe met mijn onderneming of zoek ik eerst nog een baan? En, heb ik ook nog zoiets als “goede voornemens”?

Wacht even, ik pak even een theetje erbij hoor. Toch kan ik best snel klaar zijn met deze alinea, want ik heb geen goede voornemens voor 2020. Of wel? Oké, misschien heb ik één goed voornemen en die luidt: dat ik mezelf geen “harde” specifieke doelen en dus ook geen “goede voornemens” ga opleggen.

Geen goede voornemens, of toch één?
In de blogpost waarin ik terugblikte op 2019 vertelde ik dat ik geleerd had om soms wat liever voor mezelf te zijn. Mijn goede voornemen voor 2020 is om dit voort te zetten. Daarom stel ik verder geen specifieke harde doelen die ik van mezelf móet behalen zoals “zoveel boeken lezen”, “zoveel keer per week sporten”, “slechts één ongezonde maaltijd per week”, of iets dergelijks. Ik wil wel een gelukkiger en gezonder leven blijven nastreven, maar ik wil vanaf nu per dag, per moment kijken wat ik wil of kan doen. Alles wat ik dan doe is dan mooi meegenomen in “mijn betere leven”, om het maar even zo te zeggen. Zo voel ik minder druk en ervaar ik een minder een falend gevoel als ik ergens niet aan toe kom. Maar ook omdat ik nu weet dat mijn energie simpelweg elke dag een ander niveau heeft kan ik simpelweg niet altijd goed plannen. Als ik me heel moe voel wil ik daarom me-time plannen en gewoon uitrusten en voel ik me wat beter dan denk ik dat ik alleen al super blij ben om bijvoorbeeld te kunnen sporten. Ik weet niet of deze strategie beter werkt, gezien dit totaal het tegenovergestelde is van wat ik altijd deed om doelen te bepalen, dat zal komend jaar uitwijzen.

Minor afronden
Genoeg over doelen en goede voornemens. Ik neem een paar slokken van mijn thee en denk na. Hoe zal 2020 er eigenlijk voor mij uitzien? Praktisch? Wat ga ik allemaal doen, naast gewoon “ademhalen” en theeleuten? Deze maand zal ik nog even verder studeren voor de minor die ik nu op school volg over hoe onze hersenen in elkaar zitten en functioneren, en over manipulatie en overtuigingskracht. Aan de ene kant is dit heel interessant en vind ik het leuk om dit allemaal te weten maar aan de andere kant weet ik nog niet helemaal wat ik eraan heb in mijn leven, maar wellicht zou ik over bepaalde “psychologische” onderwerpen aan de hand van deze kennis betere, begrijpelijkere stukken kunnen schrijven. Wie weet.

Afstuderen bij Eva!
Als ik de toets en opdrachten van de laatste minor heb afgerond (hopelijk), breekt vanaf februari tot en met de zomer mijn afstudeerperiode aan. Wat heb ik daar zin in! Nee, écht. Ik mag vijf maanden fulltime als redeacteur stage lopen én mijn afstudeeropdracht maken bij Eva (onderdeel van de EO). Eva is het grootste christelijke tijdschrift (en online platform) voor vrouwen in Nederland. Ik mag voor Eva vooral artikelen schrijven met maatschappelijk actuele thema’s, inclusief persoonlijke verhalen van mensen, zo gaaf en dankbaar dat ik dit mag gaan doen!  Daarnaast vind ik het super tof om naast deze onderwerpen de bijbel te mogen leggen, om als het ware het woord van God in actueel perspectief te plaatsen, en naastenliefde en begrip voor elkaar als boodschap te verspreiden. Ik ben ook heel benieuwd hoe het is op een redactie waarin iedereen in God gelooft, zou dat zo anders zijn dan de “seculiere” werkomgevingen die ik gewend ben?

Geen extra dingen: prioriteiten stellen
Vijf dagen stage per week, dat is veel. Ik ben blij dat ik twee dagen thuis mag werken, maar het blijft voor mij pittig om eerlijk te zijn. Toch hoop ik dat het vaste ritme me gaat helpen. Nu ben ik overigens ook fulltime met mijn studie bezig maar niet zulke lange dagen, en met hele onregelmatige tijden die ik grotendeels zelf bepaal. Omdat het stagelopen veel energie zal vragen, moet ik prioriteiten stellen. Zo stop ik tot en met de zomer met mijn sociale media-taken voor mijn kerk CLC Rotterdam. Dat kostte tijd en energie en die heb ik nu simpelweg niet. Ook zal ik geen grote opdrachten voor mijn onderneming kunnen aannemen. Ik zal naast werken als stagiaire dan ook niet veel doen, behalve af en toe blijven sporten, met mijn boyfriend afspreken, boodschappen doen, me-time en sociale activiteiten.

Een nichtje of neefje verwelkomen!
Even tussendoor… In maart is mijn zwangere zus uitgerekend. Wordt het een nichtje of neefje voor mij? Hoe dan ook, ik ben super blij. Na mijn studie, vanaf de zomer, zal ik dan ook om de week een dagje oppassen, hoe leuk!

Een parttime baan en een eigen huisje?
Ik neem nog een slok van mijn inmiddels bijna afgekoelde thee. Rond de zomer ben ik als het goed is mijn studie echt aan het afronden en in september ontvang ik dan mijn diploma. In die tijd wil ik een parttime baan zoeken zodat ik geld ga verdienen, voor mezelf kan gaan zorgen én een eigen huisje kan betalen. Eigenlijk ben ik al zo’n twee jaar op zoek naar een eigen studio of appartement, maar als student in Rotterdam die niet in Rotterdam studeert kom ik niet in aanmerking voor een studentenwoning hier. Daarnaast zit een sociale huurwoning er steeds maar niet in gezien de ellendige wachtlijsten bij Woonnetrijnmond en kan ik niet particulier huren omdat ik niet genoeg inkomen en geen garantsteller heb. Dus als iemand toevallig iets tegenkomt of een tip voor mij heeft, laat het me weten! En wat voor een baan? Inmiddels ben ik 24 jaar en wil ik nu écht het huis uit, een plekje voor mezelf, en hoop ik dus dat ik na mijn studie snel een baan vind waardoor ik sneller in aanmerking kom voor een eigen woning. Nog geen idee. Daarnaast bouw ik hopelijk langzaam mijn freelancewerk op. Want ondernemer ben ik in 2019 geworden en ik ben van plan dat te blijven! Maar wel op mijn eigen tempo en met daarnaast dus nog even meer financiële zekerheid.

Verder heb ik nog geen idee
En daarna… of wat nog meer? Ik heb werkelijk geen idee! Ergens hoop ik dat ik dit jaar weer eens op vakantie kan, echt even eruit en ontspannen, maar financieel gezien kon dit al jaren niet en denk ik komend jaar ook nog niet. Het belangrijkste voor dit jaar is denk ik: volledig onafhankelijk van anderen worden en daar hoort geld verdienen bij en wat geld hiervan opzij leggen voor een huisje.

Het glas waar mijn thee in zat voelt koud aan. En veel meer heb ik nog niet te vertellen over dit jaar, toch kijk ik ernaar uit wat 2020 me uiteindelijk werkelijk zal brengen. Kom maar op, ik ben er klaar voor! En oja, ik wens jou een 2020 toe vol met gezondheid, liefde en blijdschap!

IMG_1267

Liefs,
Deborah
Logo

2 gedachtes over “Hoe zal “mijn 2020” eruit zien? Wat zijn mijn plannen en waar hoop ik op?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s