Nog even doorbijten, maar alvast GOED NIEUWS vieren

Net zoals bij elke doktersafspraak stap ik vol goede moed de spreekkamer binnen. “De opgezette klieren zijn enorm geslonken”, zegt de arts nog voordat ik mijn kont op een stoel kan rusten. Hij laat meteen twee foto’s zien. Één van de eerste CT-scan en één van de scan van afgelopen vrijdag. Een gigantisch verschil. Mijn vermoedens worden bevestigd en wat voelt dat ontzettend goed!

Zo’n vier maanden geleden kon ik niet fietsen, lopen, zitten of liggen zonder enorme pijn te hebben. Tijdens een opname in het ziekenhuis werd duidelijk dat ik Hodgkin (lymfeklierkanker) heb. Erg veel lymfeklieren in mijn buik en hals waren opgezwollen tot soms wel drie centimeter. Een ‘normale’ klier hoort niet groter te zijn dan een centimeter. Ondertussen heb ik nu vier hele chemokuren (acht behandelingen) gehad.

De laatste weken merkte ik al een groot verschil. Ik kan weer fietsen, lopen, zitten en liggen zonder pijn te hebben. Mijn conditie gaat door yoga en dagelijks een stukje fietsen weer flink vooruit. Ik heb dus ook al weer meer energie en dat geeft weer positieve kracht om door te gaan. Het hele gebeuren is namelijk nog niet helemaal afgelopen. Maar ik heb in elk geval alweer goed nieuws te horen gekregen.

Afgelopen vrijdag had ik weer een CT-scan. Drie uur van tevoren mocht ik daarvoor niks meer eten of drinken. Ik moest wel een speciaal soort vloeistof drinken zodat ze mijn organen op de scan beter zouden zien. Ik kan me niet herinneren dat vloeistofje de vorige keer ook zó ontzettend smerig was… Maar goed, ik dronk het natuurlijk wel op voor het goede doel.

Gister kreeg ik van mijn behandelend arts de uitslag. En die is erg positief! Op de foto is te zien dat bijna alle klieren die opgezet waren, weer een normale grootte hebben. Op eentje na. Één lymfeklier is nog net te groot, maar al wel voor 80% verkleind. Dit is dus erg goed nieuws! Bijna alles is weer helemaal zoals het hoort te zijn. Ik geloof dan ook dat álles na de laatste kuur weer de normale grootte zal hebben. =)

Het is nu nog even doorbijten, maar ik weet nu zeker waar ik het allemaal voor doe. Dat geeft hele goede hoop en ik geloof dan ook zeker dat het helemaal goed gaat komen. Bij deze wil ik wel weer iedereen bedanken die aan me heeft gedacht, voor me heeft gebeden, een bemoedigend woord heeft gestuurd of mij heeft gesteund op een andere manier. Al jullie liefde maakt alles zeker een stuk draaglijker.

Dankjulliewel.

FullSizeRender (4)
Een taartje om het goede nieuws te vieren!

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

7 gedachtes over “Nog even doorbijten, maar alvast GOED NIEUWS vieren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s