7 Redenen om thuis yoga te beoefenen mét YouTube workouts

Jezelf even terugtrekken van de buitenwereld kan soms heel fijn zijn. Ik geniet ervan om al mijn stress en gedachten te laten gaan. Met behulp van workouts op YouTube beoefen ik meerdere keren per week yoga. Het is niet alleen goed voor mijn geest, ook mijn body profiteert mee. Daarom geef ik jullie in deze blog genoeg redenen om in je eigen huis yoga te beoefenen met YouTube video’s.

Mijn favoriete YouTube-kanaal is Yoga With Adriene. Voor werkelijk alle lichaamsdelen en verschillende stemmingen van je humeur heeft zij een geschikte video. Dus als ik een les nodig heb voor mijn zwakke knieën of om mijn migraine tegen te gaan, dan klik ik daar op. Maar ben ik moe en gestresst? Dan kies ik een workout om meer te relaxen en kalm te worden.

Alle redenen om thuis (op je eigen kamer) yoga te beoefenen met YouTube workouts:

1. Je houdt het langer vol
De yogi vertelt welke oefeningen je doet en hoelang een houding of een hele les duurt. Dit kan motiverend werken, omdat je van jezelf eist de hele les te volgen. Haak je halverwege af, dan voelt dat als falen. Als je zelf ter plekke oefeningen moet bedenken, ben je misschien eerder tevreden omdat je “een aantal oefeningen” heb gedaan. Zonde, want zo zoek je je eigen grenzen niet op en weet je niet hoeveel meer je kan.

2. Je kunt zelf bepalen wanneer
’s Morgens voordat je de deur uit moet of ’s avonds voordat je gaat slapen. Je kan helemaal zelf bepalen wanneer je een les(je) yoga wil volgen.

3. Meer focus in het dagelijks leven
Omdat je de yogi volgt, hoef je zelf niet na te denken welke oefening je nu weer moet doen. Het enige waar je je op moet focussen, zijn de oefeningen zelf.  Je hoofd kijkt af en toe richting het scherm en als je snel afgeleid bent, kan je de hele tijd naar het scherm blijven kijken. Zo leer je dat je op je houding moet focussen en als dat lukt, zul je merken dat je in het dagelijks leven op veel meer dingen kan focussen zonder dat je snel wordt afgeleid.

4. Je ontvangt innerlijke rust
Je neemt een moment voor jezelf en je weet hoelang het zal duren. Geen reden om je zorgen over iets te maken of te stressen over wat komen gaat. Je kan je op deze manier heerlijk ontspannen en totaal opgaan in de les. Daarnaast ben je de enige in de ruimte die meedoet, dus hoef je niemand anders dan de yogi in de gate te houden. Zo kan je genieten van de innerlijke rust die je mag ontvangen.

5. Goed voor je gezondheid
Met yoga train je veel spieren in je lichaam. Ook als je snel last heb van bijvoorbeeld je rug, je knieën of je armen, kunnen bepaalde oefenlessen deze klachten verminderen of zelfs voorkomen. Ook kan een bepaalde routine helpen bij een betere stofwisseling. Daarbij zorgt yoga ervoor dat je bloedcirculatie verbeterd. En er bestaan zelfs programma’s voor mensen met diabetes of migraine.

6. Je traint specifieke delen van je body
Op YouTube vind je speciale yogalessen om specifieke delen van je body te trainen. Zo heb je bijvoorbeeld een routine voor gewichtsverlies over je gehele lichaam. Ook heb je een routine voor een strakke buik of het trainen van je biceps. Heb je vandaag zin om alleen oefeningen voor je buik te doen? Geen probleem dus. Dan doe je morgen toch een les voor je rug?

7. Je geest krijgt een positieve boost
Naast de bevordering voor je lichaam, krijgt je geest ook een positieve boost. Oefeningen om kalmer te worden of oefeningen om je stress los te laten. Ook bestaan er bepaalde routines die depressie en angststoornissen tegengaan. Door bepaalde houdingen voel je je werkelijk vrijer en kan je meer loslaten.

Gun jezelf eens een ontspannen momentje. Laat al die stress en gedachten gaan. Pak een matje en focus op ween workout. Je traint niet alleen je spieren, je ontvangt ook rust en positieve energie. Zo kan je na dit momentje weer vol zelfvertrouwen verder gaan met waar je mee bezig was.

Liefs,
deeserveit-dee-logowit

P.s. Wat is jouw favoriete YouTube kanaal om yoga te beoefenen?

Advertentie

3 gedachtes over “7 Redenen om thuis yoga te beoefenen mét YouTube workouts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s