Jennifer van Oh So HIP: ‘Met een sieraad geef je een statement, of subtiele twist aan je outfit’

Schakelkettingen, schakelarmbanden en zelfs schakeloorbellen. Ik draag de eerste twee sinds kort met stralende oogjes. Het zijn voorbeelden van dé sieradentrends van dit seizoen. Maar misschien kan ik daarover beter Jennifer, oprichter en eigenaar van sieradenwebshop Oh So HIP, aan het woord laten. Als klein meisje vond Jennifer sieraden al prachtig, maar hoe kan het ook anders als haar moeder kisten vol diverse en ‘gekke’ oorbellen bezit? Waarom zijn sieraden voor haar belangrijk? Hoe stelt ze de collecties voor Oh So HIP samen? En welke sieradentrend van 2021 vindt ze zelf het mooist?

Ik zit altijd op het puntje van mijn stoel als ik naar verhalen van andere mensen mag luisteren. Ik ben benieuwd welke passies mensen hebben, wat mensen drijft en waarvan ze in het leven genieten. Bij Jennifer was er geen twijfel mogelijk, haar hart klopt voor hippe sieraden en modeaccessoires. Sinds 2012 is ze founder en owner van sieradenwebshop Oh So HIP. Mijn interesse is gewekt, ik laat me door haar verhaal én die van Oh So HIP inspireren. Jij ook?

Waar komt jouw passie voor mode en sieraden vandaan?

Jennifer: ‘Als klein meisje zag ik op televisie al bepaalde kleding die ik wilde hebben. Omdat mijn moeder heel erg met mode bezig was, kocht ze die kleding dan ook voor me. Mijn moeder droeg ook altijd opvallende oorbellen. Niets was haar te gek. Mensen keken af en toe hun ogen uit. Dat ging van een soort kerstballen tot en met oorbellen met lange ‘sprieten’ eraan. Spinnen, noemden we die thuis. Mijn moeder had kisten vol verschillende oorbellen, op sieradengebied is mij zelf dus ook niets snel te gek. 

Als zesjarig meisje kreeg ik zelf gaatjes in mijn oren. Vanaf de middelbare school kwamen daar steeds meer gaatjes bij. Ik vond het enorm leuk om meerdere oorbellen in mijn oren te dragen. Ik droeg daarbij vaak kettinkjes en zelfgemaakte armbandjes. Die passie voor mode en sieraden is altijd gebleven.’

Hoe en wanneer is Oh So HIP ontstaan?

‘In mijn studententijd werkte ik in winkels waar ik verantwoordelijk was voor de sieradenafdeling. Ik vond het onwijs leuk om met mensen te werken, én om de sieradentrends nauwlettend in de gaten te houden. In 2012 richtte ik daarom mijn eigen sieradenwebshop Oh So HIP op, al had ik daarvoor al een webshop met tweedehands en vintage kleding. Via die eerste webshop ben ik op een gegeven moment ook sieraden gaan verkopen. Ik merkte dat ik dat veel leuker vond dan het verkopen van kleding. Toen heb ik voor enige tijd twee webshops naast elkaar gedraaid. Maar omdat Oh So Hip zo goed liep, ben ik daar uiteindelijk mee verder gegaan.’

Je bent eigenaar van de webshop Oh So HIP. Wat voor hippe sieraden en accessoires verkoop je precies?

‘De sieradencollectie van Oh So HIP bestaat voornamelijk uit oorbellen, kettingen, armbanden en ringen. Daarnaast verkopen we momenteel een kleine collectie aan scrunchies. Toen ik met Oh So HIP begon, verkocht ik veel gekke en grappige sieraden. In de loop der jaren is dit meer veranderd naar ‘on trend’ sieraden. De collectie bestaat dus uit veel items die ‘on trend’ zijn, maar tegelijkertijd zijn ze ook uniek en kun je ze niet altijd ergens anders shoppen. Ik vind het zelf namelijk wel zo leuk dat als ik ergens kom niet iedereen dezelfde sieraden draagt.’

Een simpel jurkje verander je met een paar statement oorbellen of een opvallende ketting meteen in een leuke date look.’

Waarom zijn sieraden zo belangrijk voor jou?

‘Met een sieraad maak niet alleen iedere outfit ‘af’, je geeft ook nét even een compleet andere of juist subtiele twist aan je outfit. Voor mij hoort een sieraad echt bij je daily look. Hiermee kun je jouw stijl goed laten zien. Bij een minimalistische kledingstijl kun je bijvoorbeeld met een grappig kettinkje een leuk detail toevoegen. En een simpel jurkje wordt met een paar statement oorbellen of een opvallende ketting meteen een leuke date look. Ik houd vaak van gemak, maar wil er wel leuk en verzorgd uitzien. Sieraden zijn daarvoor ideaal.’

Wat maakt Oh So HIP uniek?

‘Onze sieradencollectie is betaalbaar en daardoor voor iedereen aantrekkelijk, ook voor meiden met een kleiner budget. Dat vind ik zelf erg belangrijk. De collectie is daarbij met zorg samengesteld, zodat we een mooie balans aanbieden tussen verschillende sieradenmerken, ‘sieraden on trend’ en basic sieraden.’

Hoe stel je de sieradencollectie van Oh So HIP samen?

‘Als kind maakte ik zelf armbandjes. In de begintijd van Oh So HIP heb ik dit ook nog zelf gedaan. Inmiddels kies en koop ik alle sieraden in bij verschillende merken en leveranciers. Daarbij let ik erop dat alle sieraden nikkelvrij zijn. Ik kies voornamelijk voor sieraden die gemaakt zijn van bijvoorbeeld de materialen: gold plated sterling zilver, sterling zilver of stainless steel.’

Welke sieradentrends zie jij in 2021 opbloeien?

‘Kettingen met schakels zag ik afgelopen seizoen al, maar ook dit seizoen is het een echte trend. Deze trend wordt nu uitgebreid met schakelarmbanden en oorbellen met schakels. En dan allemaal in de kleur goud. Daarnaast zie ik ook veel parels, lange kettingen en sieraden met gekleurde kraaltjes. Dat zijn dus de sieraden die je dit seizoen ‘moet’ hebben als je ‘on trend’ wil zijn met je outfits. Maar ik wil daarbij ook meegeven: draag vooral sieraden waar je je prettig bij voelt. Dat blijft altijd het allerbelangrijkste.’

‘Schakelkettingen, schakelarmbanden en oorbellen met schakels zijn een echte trend. En dan allemaal in de kleur goud.’

Welke sieradentrend van 2021 vind jij zelf het mooist? Waarom?

‘De parels vind ik erg mooi. Parels geven mij een heel zomers gevoel. Daarnaast kun je parels op verschillende manieren in een sieradenlook verwerken, heel klassiek of super on trend.’

Als je de rest van je leven alleen nog maar sieraden uit éénzelfde categorie zou mogen dragen, welke categorie zou dit dan zijn? Waarom?

‘Ik droeg nooit een ring, totdat ik ging trouwen. Als ik die buiten beschouwing mag laten, dan kies ik het liefst voor oorbellen. Oorbellen zijn direct zichtbaar en ik vind het dragen van oorbellen er altijd heel verzorgd uitzien.’

Ik heb me enorm door Jennifer haar verhaal laten inspireren. Ook ontving ik van Oh So HIP een aantal prachtige sieraden. Ik heb al helemaal zin om deze juweeltjes dit seizoen te showen. Haar liefde voor oorbellen kan ik ook heel goed begrijpen, van alle sieraden draag ik die denk ik ook het liefst.

Wat voor sieraad draag jij het liefst? Laat het me weten in een reactie.

Liefs,

Deze blogpost is een samenwerking met Oh So Hip.

Advertentie

2 gedachtes over “Jennifer van Oh So HIP: ‘Met een sieraad geef je een statement, of subtiele twist aan je outfit’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s